Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Nέο λάθος του κεντρικού ΕΟΔΥ – Προσέθεσαν από λάθος 6 ή 7 κρούσματα στην ΠΕ Κοζάνης και στην Εορδαία την περασμένη Παρασκευή

Nέο λάθος του κεντρικού ΕΟΔΥ – Προσέθεσαν από λάθος 6 ή 7 κρούσματα στην ΠΕ Κοζάνης και στην Εορδαία την περασμένη Παρασκευή

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email


Δάλλας


Νέο λάθος με καταγεγραμμένα κρούσματα στην περιοχή της Εορδαίας, έρχεται ξανά στο προσκήνιο, με αυτό να διαπιστώνεται στην ανακοίνωση του κεντρικού ΕΟΔΥ την Παρασκευή, με τον αριθμό να μην συμβαδίζει με τα πραγματικά στοιχεία που είχαν οι τοπικές αρχές στα χέρια τους.

Τα 11 κρούσματα της Εορδαίας σε καμία περίπτωση δεν αποτύπωναν τον πραγματικό αριθμό, καθώς πολίτες οι οποίοι είχαν ενημερωθεί με τη διαδικασία του sms πως ήταν αρνητικοί στα δείγματα rapid test, στη συνέχεια δέχθηκαν τηλεφώνημα από τον κεντρικό ΕΟΔΥ ακούγοντας με έκπληξη πως βρέθηκαν θετικοί.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του «Π» το πρόβλημα διαπιστώθηκε στη διαδικασία που διενεργήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Πτολεμαϊδας, με περίπου 5-6 περιπτώσεις να καταγράφονται λανθασμένα στα θετικά κρούσματα.

Αμέσως τόσο ο τοπικός ΕΟΔΥ, όσο και η δημοτική αρχή η οποία ενημερώθηκε από πολίτες για τα συγκεκριμένα περιστατικά επικοινώνησαν με την Αθήνα, με το πρόβλημα να αναγνωρίζεται άμεσα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες και να διορθώνεται στην κεντρική βάση της καταγραφής κρουσμάτων.

Όπως φαίνεται την Παρασκευή υπήρξε τεχνικό πρόβλημα, στα tablet και τη σύνδεση internet που χρησιμοποιήθηκαν στη διαδικασία των rapid test για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, το οποίο μάλιστα διαπιστώθηκε σε σειρά δειγμάτων και όχι σε διάσπαρτα δείγματα, γεγονός που δικαιολογεί ως ένα σημείο την όλη αναστάτωση.

Όπως είναι φυσικό η Εορδαία δεν εμφανίζεται με συν 11 κρούσματα αλλά με πολύ λιγότερα από την καταγραφή της Παρασκευής και εφόσον οι καλοί αριθμοί συνεχιστούν σήμερα και αύριο, η άρση του τοπικού lock down είναι πιο κοντά από ποτέ.

Ζήσης Πιτσιάβας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

«Hyperspace ή αλλιώς…», η νέα θεατρική παραγωγή του «Βόρειου Πεδίου» στην Πτολεμαΐδα, από 25 έως και 28/9

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail «Hyperspace ή αλλιώς…», είναι η νέα θεατρική παραγωγή του «Βόρειου Πεδίου» στην Πτολεμαΐδα, από 25 έως και 28/9, ...