Αρχική > Slider > Νέες παρεμβάσεις στο δρόμο Πτολεμαΐδα – Γαλάτεια – Ολυμπιάδα  

Νέες παρεμβάσεις στο δρόμο Πτολεμαΐδα – Γαλάτεια – Ολυμπιάδα  

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Θέμα χρόνου είναι πλέον η έναρξη εργασιών για την αποκατάσταση της επικίνδυνης επαρχιακής οδού Πτολεμαΐδα – Γαλάτεια – Ολυμπιάδα, προκειμένου να εξομαλυνθούν επικίνδυνες στροφές και να ελαχιστοποιηθούν οι πολλές παγίδες που κρύβει ο συγκεκριμένος δρόμος, που στάθηκαν αφορμή για την πρόκληση πολλών τροχαίων ατυχημάτων, μεταξύ των οποίων αρκετών θανατηφόρων τα τελευταία χρόνια.

«Το έργο «Παρεμβάσεις για την αναβάθμιση της Οδικής Ασφάλειας της Επαρχιακής Οδού Πτολεμαΐδας – Γαλάτειας – Ολυμπιάδας», προϋπολογισμού 234.000,00 € (με ΦΠΑ), οδεύει προς δημοπράτηση, με ανοιχτή ηλεκτρονική δημοπρασία», ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Παναγιώτης Πλακεντά, μιλώντας στο «e-ptolemeos.gr». Καθώς, όπως σημείωσε, εγκρίθηκε στις 16 Μαΐου από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας η συγκρότηση Επιτροπής Διαγωνισμού για την Ανοιχτή διαδικασία μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων του έργου αυτού, καθώς είχε προηγηθεί η έγκριση των όρων δημοπράτησης του έργου με ανοιχτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας.

Ο κ. Πλακεντάς εξέφρασε μάλιστα την εκτίμηση ότι «το έργο θα δημοπρατηθεί αρχές Ιουνίου του 2018, προκειμένου ως το τέλος Ιουνίου να έχει βγει ο ανάδοχος του έργου για να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης στην επαρχιακή αυτή οδό, που χρησιμοποιούν καθημερινά οι κάτοικοι αρκετών Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Εορδαίας αλλά και κάτοικοι αρκετών οικισμών των Π.Ε. Καστοριάς και Φλώρινας».

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Κοζάνης δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι οι παρεμβάσεις για την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας της Επαρχιακής Οδού Πτολεμαΐδας – Γαλάτειας – Ολυμπιάδας αποτελούν συνέχεια των παρεμβάσεων που υποσχέθηκε η Αντιπεριφέρεια στους κατοίκους της περιοχής, μετά το τελευταίο θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στις κατηφορικές στροφές της οδού τον Οκτώβριο του 2016 με θύμα ένα 26χρονο παλικάρι από την Τοπική Κοινότητα Ολυμπιάδας. Υπενθύμισε δε ότι το Νοέμβριο του 2016 είχαν γίνει κάποιες άμεσες παρεμβάσεις που απαίτησαν οι κάτοικοι της περιοχής, είχε δηλαδή τοποθετηθεί  στηθαίο στις επικίνδυνες στροφές, ενώ με τις νέες παρεμβάσεις που θα γίνουν με το έργο αυτό θα γίνει εξομάλυνση των απότομων στροφών και θα τοποθετηθούν “μάτια γάτας” με κύριο στόχο την αναβάθμιση της ασφάλειας των διερχομένων οδηγών, ενώ προγραμματίζεται ένα μεγαλύτερο έργο, άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ, για νέα χάραξη σε αρκετά σημεία της οδού.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη