Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Νέες μεταβλητές στην εξίσωση της 5ης Μονάδας – Ο Επίκαιρος καταγράφει

Νέες μεταβλητές στην εξίσωση της 5ης Μονάδας – Ο Επίκαιρος καταγράφει

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Πολλές είναι τις τελευταίες μέρες οι διαρροές σχετικά με τις προθέσεις, αλλά και τις δυνατότητες που έχει η ΔΕΗ για την 5η Μονάδα του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, της οποίας η κατασκευή αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 2 ετών. Πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες, ψάχνουν λύσεις για το σταυρόλεξο της λειτουργίας της, με δεδομένη την κατεύθυνση του Πρωθυπουργού για περιορισμό της παραγωγής ενέργειας από καύση λιγνιτών.
Οι νέες μεταβλητές που μπαίνουν δυνατά έχουν να κάνουν με τη συμπαραγωγή ενέργειας, από λιγνίτη και από δεύτερη πηγή, που μπορεί να είναι είτε φωτοβολταϊκά, είτε βιομάζα. Μάλιστα, το σενάριο για τη βιομάζα φαίνεται να ενισχύεται, μετά από σημερινά δημοσιεύματα σε ενεργειακές ιστοσελίδες, οι οποίες αναδεικνύουν το μεγάλο ενδιαφέρον κινεζικής εταιρίας να εμπλακεί σε πρότζεκτ βιομάζας στην 5η μονάδα. Το timing της διαρροής αυτής μόνο τυχαίο δεν είναι, αφού όπως είναι γνωστό, το διάστημα αυτό ενισχύονται οι σχέσεις των δύο χωρών σε οικονομικό, πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο.
Τέλος, δεν μπορεί να αγνοήσει κανείς, ότι από τη ΔΕΗ αλλά και από τοπικούς παράγοντες, θα διερευνηθεί η τροφοδοσία της μονάδας από κάθε πιθανή μορφή καυσίμου, η οποία θα εκμεταλλεύεται τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής.


Διαβάστε όλα τα άρθρα του «Επίκαιρου» εδώ

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team