Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Νεαροί καλλιτέχνες κοσμούν με γκράφιτι γειτονιά της Πτολεμαΐδας

Νεαροί καλλιτέχνες κοσμούν με γκράφιτι γειτονιά της Πτολεμαΐδας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Ένα εντυπωσιακό γκράφιτι δημιουργεί μια ομάδα νεαρών καλλιτεχνών γκράφιτι στον τοίχο μιας παλιάς εγκαταλειμμένης κατοικίας στην Κάτω Πτολεμαΐδα, κοντά στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαΐδας, που προσελκύει τα βλέμματα των περαστικών και  έχει γοητεύσει ολόκληρη τη γειτονιά.

Η ιδέα ανήκει στον Λευτέρη, ο οποίος επισκεπτόμενος χρόνια τώρα τη γιαγιά του που μένει στη συγκεκριμένη γειτονιά, αποφάσισε να κοσμήσει με ένα γκράφιτι ένα παλιό σπίτι στην οδό Θεμιστοκλέους, που είναι εγκαταλειμμένο χρόνια τώρα. Η ιδέα του ενθουσίασε τρεις φίλους του που ασχολούνται επίσης με το γκράφιτι, την Ιωάννα, τον Γκόνερ και τον Αντώνη, οι οποίοι έσπευσαν να συνδράμουν στο έργο του και εδώ και δυο εβδομάδες περίπου διαθέτουν τον ελεύθερο χρόνο τους για να ολοκληρώσουν το έργο τους.

Φυσικά για να μπορέσουν να ξεκινήσουν το γκράφιτι χρειάστηκε να καθαρίσουν το πεζοδρόμιο και να κόψουν και να ξεριζώσουν τα χόρτα που το καταλάμβαναν. Μάλιστα στις  εργασίες αυτές βοήθησαν και γείτονες, μέχρι και μια ηλικιωμένη κυρία από τη γειτονιά πήρε από την αποθήκη το δρεπάνι της και βοήθησε στο κόψιμο των χόρτων, ενώ κυρίες της γειτονιάς προσφέρουν καφέδες και άλλα κεράσματα στα παιδιά για να τα ευχαριστήσουν που αφιερώνουν το χρόνο τους για να ομορφύνουν τη γειτονιά τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι νεαροί καλλιτέχνες έχουν αποτυπώσει στο εν λόγω γκράφιτι σκηνές από το κόψιμο των χόρτων με το χέρι της ηλικιωμένης γειτόνισσας να κρατά το δρεπάνι, τα κεράσματα των γειτόνων, μέχρι και μια γάτα της γειτονιάς που τούς κρατά συντροφιά!

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Κάθοδο στην Αθήνα ετοιμάζουν οι Βοϊώτες για τα διόδια – Συμμετοχή στη συνάντηση στο Υπ. Μεταφορών – Ζευκλής: Να κλείσουν συμβολικά τα δημοτικά καταστήματα– Πρόταση για πανό και καθιστική διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Πρόταση ώστε να κατέβουν μαζικά στην Αθήνα οι δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Βοϊου και να συμμετάσχουν με τους ...