Αρχική > Slider > Νέα παράταση του έργου ανάπλασης της Νότιας Εισόδου Πτολεμαΐδας

Νέα παράταση του έργου ανάπλασης της Νότιας Εισόδου Πτολεμαΐδας

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Μια ακόμα παράταση παίρνει η ολοκλήρωση του έργου «Ανάπλαση Νότιας Εισόδου Πτολεμαΐδας: Ανάπλαση οδού 25ης Μαρτίου», η περάτωση των εργασιών του οποίου προβλεπόταν αρχικά για τον Αύγουστο του 2015.

Με τη νέα παράταση που ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας- κατόπιν σχετικού αιτήματος του αναδόχου και σχετικής θετικής εισήγησης της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, δόθηκε παράταση προθεσμίας περάτωσης του έργου για επιπλέον 105 ημέρες, δηλαδή μέχρι την 1η Μαΐου 2017, με αναθεώρηση.

Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού κατά τη μελέτη 5.200.060,00 € που χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας- Θράκης 2007-2013 (ΕΣΠΑ) και υλοποιείται ως έργο γέφυρα από το ΣΕΣ (νέο ΕΣΠΑ). Η δαπάνη ωστόσο έχει μειωθεί μετά την έκπτωση του αναδόχου κατά 47,58%.

Το αρχικό χρονοδιάγραμμα προέβλεπε την εκτέλεση των εργασιών εντός 360 ημερών, με πέρας την 23-08-2015. Ωστόσο λόγω των προβλημάτων που προξένησε η επιβολή των capital controls δεν κατέστη δυνατή η εξόφληση του 1ου λογαριασμού, οπότε δόθηκε παράταση έως 2-5-2016, ενώ με νεότερο αίτημα του αναδόχου η παράταση είχε μετατεθεί για τις 26/7/2016. Τον Αύγουστο του 2016 όμως δόθηκε και νέα παράταση, με ημερομηνία περάτωσης των εργασιών στις 16-01-2017, λόγω μεγάλων καθυστερήσεων που σημειώθηκαν στις εργασίες μετατόπισης του εναέριου και υπόγειου δικτύου του ΟΤΕ, προξενώντας τρίμηνη καθυστέρηση στην ανάπλαση των πεζοδρομίων, καθώς και λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών (64 ημέρες), καθώς επίσης και λόγω της παρατεταμένης διακοπής εργασιών από την καθυστέρηση προμήθειας υλικών.  Με τη νέα παράταση ωστόσο που αιτήθηκε ο ανάδοχος και ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο η ημερομηνία παράδοσης μετατίθεται για την 1-05-2017.

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω έργο περιλαμβάνει εργασίες ανάπλασης των πεζοδρομίων με “ειδικές ρυθμίσεις για την εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία σε κοινόχρηστους χώρους του Οικισμού”, αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης, αποχέτευσης και Δικτύων του ΟΤΕ, εργασίες ηλεκτροφωτισμού, ποδηλατόδροµο, διαμόρφωση των πεζοδροµίων, ενίσχυση των φυτεύσεων και ενίσχυση της αστικής συγκοινωνίας μέχρι και την περιοχή του “Αγροκηπίου”.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη