Αρχική > Slider > Νέα δεδομένα φέρνει η «Ένωση για το Λιγνίτη» – Ο Επίκαιρος καταγράφει

Νέα δεδομένα φέρνει η «Ένωση για το Λιγνίτη» – Ο Επίκαιρος καταγράφει

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Με μεγάλο ενδιαφέρον υποδέχθηκε ο Επιχειρηματικός Κόσμος της Δυτικής Μακεδονίας και όχι μόνο, τη δημιουργία της «Ένωσης για το λιγνίτη».

Πρόκειται για μία επαγγελματική ένωση, στην οποία πρόκειται να συμμετέχουν εταιρίες που δραστηριοποιούνται σε αντικείμενα γύρω από τη λιγνιτική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε από 25 εταιρίες, εκπρόσωποι των οποίων απαρτίζουν την προσωρινή διοικούσα επιτροπή. Το επόμενο διάστημα, θα συνταχθεί το καταστατικό, και θα προκύψει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης.

Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά της λιγνιτικής εκμετάλλευσης που γίνεται κάτι τέτοιο. Πρόκειται για μία πολύ θετική εξέλιξη, καθώς το επόμενο διάστημα θα υπάρχει ένας δυναμικός φορέας που θα προασπίσει τα συμφέροντα του «εθνικού καυσίμου», και θα συνδράμει θετικά στην ορθολογική αξιοποίηση του. Μέχρι πρότινος το ρόλο αυτό έπαιζαν αυτοδιοικητικοί, και εκπρόσωποι εργαζομένων της ΔΕΗ. Η δυνατότητα θεσμικής παρέμβασης από ένα όργανο που εκπροσωπεί (εκτός από τη ΔΕΗ) και τον ιδιωτικό τομέα είναι ιδιαίτερα σημαντική. Μην ξεχνάμε πως ο ιδιωτικός τομέας είναι και σε ένα μεγάλο βαθμό η κινητήριος δύναμη για τη λιγνιτική εξόρυξη και παραγωγή ενέργειας.

Να σημειωθεί πως, ενώσεις εταιριών που ασχολούνται με άλλες μορφές ενέργειας, έχουν εδώ και χρόνια συσταθεί, έχοντας τη δυνατότητα να ασκούν πολιτικές πιέσεις και να παίζουν σημαντικό ρόλο στη λήψη αποφάσεων από τις Κυβερνήσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ

Δείτε όλα τα άρθρα του «Επίκαιρου» εδώ…   

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team