Αρχική > Στήλες > PTOLEMEOS_MEDIA_LAB > Να τολμήσουμε το όνειρο! Γράφει ο Θέμης Απατσίδης

Να τολμήσουμε το όνειρο! Γράφει ο Θέμης Απατσίδης

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email


Δάλλας


Έτσι κι αλλιώς τα παραμύθια κάποτε τελειώνουν. Το θέμα είναι να το αντιληφθείς εγκαίρως και να επανέλθεις ομαλά στην πραγματικότητα. Αν παραμείνεις κολλημένος σε ξεφτισμένα μοτίβα, το μόνο σίγουρο είναι πως θα βιώσεις σκληρά τη ματαίωση.
Ως ομάδα, είμαστε από εκείνους που εκτιμούν πως το ελληνικό πρόβλημα κατοικεί στην οδό των αξιών. Είναι καθαρά πολιτισμικό. Δεν έχουμε εσωτερικεύσει ως λαός την έννοια του συλλογικά επωφελούς. Πιστεύουμε σε έναν θεό παντοδύναμο, το κράτος. Ολημερίς, όμως, τον διασύρουμε ασύστολα. Γοητευόμαστε από μύθους και δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως η πραγματική ποίηση είναι μόνο η αλήθεια. Στο πλαίσιο αυτό, εμείς, απλώς, φιλοδοξούμε να υποκινήσουμε μια ειλικρινή συζήτηση μεταξύ μας.
Συγκροτώντας την ομάδα του “MediaLab Ptolemeos” συμφωνήσαμε μια αρχή, ως πλαίσιο λειτουργίας αλλά και ως στόχο της δράσης μας, τη θετική σκέψη. Δεν μας ικανοποιεί να γκρινιάζουμε για τα στραβά, αφού μπορούμε να κάνουμε όνειρα. Κι ό,τι ονειρευόμαστε, αξίζει όταν το κάνουμε πράξη. Αυτό, ουσιαστικά, συμφωνήσαμε, να τολμήσουμε να αλλάξουμε με μικρά βήματα την καθημερινότητά μας. Αντί για τη μελαγχολία του σκεπτικισμού, να τολμήσουμε τη γοητεία της δράσης.
Κάπως έτσι ξεκινήσαμε. Αφήσαμε πίσω μας την αναβλητικότητα και την αμηχανία. Προτεραιότητα μας είναι να χτίσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης. Σήμερα κάνουμε το δεύτερο βήμα. Και μάλιστα διπλό, οκτασέλιδο. Νέοι άνθρωποι- Νέες ιδέες. Ο εντοπισμός κάποιων νέων συμπολιτών μας είναι ενδεικτικός και ελπίζουμε να μην εκληφθεί ως απαξίωση κάποιων άλλων. Συνεχίζουμε ανιχνεύοντας. Η δική σας ανταπόκριση θα προσδιορίσει το μέλλον.
Ευχές για ευφροσύνη και ευεξία.

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Με λαμπαδηδρομία ξεκίνησαν απόψε οι εκδηλώσεις του Δήμου Εορδαίας για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας – VIDEO

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Με λαμπαδηδρομία Εθελοντικής Αιμοδοσίας ξεκίνησαν το απόγευμα της Πέμπτης από το δημαρχείο Εορδαίας, οι εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή ...