Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Να περάσουν στις Περιφέρειες οι δομές Υγείας – Ζητά το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας

Να περάσουν στις Περιφέρειες οι δομές Υγείας – Ζητά το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


 

Τη λειτουργία των βασικών κλινικών σε όλα τα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας, τη λειτουργία του Μποδοσάκειου νσε νοσοκομείο ειδικού σκοπού και το πέρασμα των Κέντρων Υγείας που θα μετατραπούν σε πολυιατρεία και των Περιφερειακών Ιατρείων στους δήμους, προβλέπει ο υγειονομικός σχεδιασμός της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, που παρουσιάστηκε την Κυριακή από τον αντιπεριφερειάρχη Υγείας Σταύρο Γιαννακίδη, στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με θέμα την Υγεία στην περιφέρειά μας.

4-giannakidis-st-1024x768

Για μια ακόμα φορά μάλιστα τέθηκε το αίτημα να περάσουν στις Περιφέρειες οι μονάδες υγείας, μαζί φυσικά με τους αναλογούντες πόρους.

Παρών στην ειδική συνεδρίαση του Π.Σ. έδωσαν αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι φορέων και της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μίμης Δημητριάδης, Γιάννης Θεοφύλακτος, Θέμης Μουμουλίδης, καθώς και εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών, ενώ μεγάλος απών ήταν το Υπουργείο Υγείας καθώς δεν κατάφερε να παραστεί ο Αναπλ. Υπουργός Παύλος Πολάκης.

Κριτική για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της υγείας στη Δυτική Μακεδονίας με ευθύνη των προηγούμενων κυβερνήσεων άσκησε τόσο ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας Σ. Γιαννακίδης όσο και ο περιφερειάρχης Θόδωρος Καρυπίδης, επισημαίνοντας ότι στόχος του σχεδίου της Περιφέρειας για την υγεία στη Δυτική Μακεδονία είναι η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

«Ποτέ δεν ήμασταν ικανοποιημένοι από το σύστημα υγείας στη Δυτική Μακεδονία» ανέφερε ο περιφερειάρχης και ζήτησε τη συνεργασία όλων για να φτιαχτεί ένα σύστημα υγείας που θα εξυπηρετεί όλους και θα χτυπήσει την παραοικονομία στην υγεία. «Η Υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό», τόνισε ο κ.  Καρυπίδης, ενώ μιλώντας για «ειλικρίνεια και μνήμη» έκανε αναφορά στις περικοπές που έγιναν στο χώρο της υγείας επί Α. Λοβέρδου το 2013, σημειώνοντας ότι όλες  οι περικοπές που έγιναν φορτώθηκαν στην πλάτη του λαού, χωρίς όμως να περικοπούν οι δαπάνες της εφοδιαστικής αλυσίδας που ανέρχονται σε 2 δις ευρώ.

Βολές εναντίον της περιφερειακής αρχής για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας εξαπέλυσε η επικεφαλής του συνδυασμού ΕΛΠΙΔΑ, Γεωργία Ζεμπιλιάδου, η οποία και προκάλεσε την ειδική αυτή συνεδρίαση του Π.Σ. για την υγεία και κατηγόρησε για σιγή την περιφερειακή αρχή για το γεγονός ότι παραπέμπονται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης ακόμα και απλά περιστατικά.

Αντίστοιχη κριτική για την υποστελέχωση και την υπολειτουργία ων νοσοκομείων άσκησε και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Π.Σ. Γιώργος Δακής, ο οποίος κατέθεσε μάλιστα πρόταση για το πέρασμα των δομών υγείας στις περιφέρειες.

Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να κλείσουν δομές υγείας στην περιφέρειά μας και ότι επίκεινται προσλήψεις και μάλιστα για την κάλυψη κενών οργανικών θέσεων, έδωσαν ο διοικητής και ο υποδιοικητής της 3ης ΥΠΕ Γιώργος Κίρκος και Αγάπιος Γαβριηλίδης, αντίστοιχα.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team