Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Να γίνει ο κόσμος αρωγός σε περιπτώσεις δασικών πυρκαγιών – Ζητά ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πτολεμαΐδας

Να γίνει ο κόσμος αρωγός σε περιπτώσεις δασικών πυρκαγιών – Ζητά ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πτολεμαΐδας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


 

Την ευαισθητοποίηση των πολιτών για να αποτραπούν οι δασικές πυρκαγιές, αλλά και τη συνδρομή τους ώστε να υπάρχει έγκαιρη παρέμβαση των πυροσβεστών για την κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών, ζήτησε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πτολεμαΐδας, Χρήστος Σπυρίδης, σε συνέντευξή του με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου που ξεκίνησε την 1η Μαΐου και ολοκληρώνεται τέλος Οκτωβρίου.

Ο Διοικητής της Π.Υ. Πτολεμαΐδας τόνισε ότι το παραπάνω διάστημα απαγορεύονται οι πάσης φύσεως πυρκαγιές- (άναμμα φωτιάς στο ύπαιθρο) κι επεσήμανε ότι το σχέδιο της Πολιτικής Προστασίας για την αντιπυρική περίοδο χτίζεται στην παραπάνω αρχή και έχει κεντρικό  βραχίονα την  Πυροσβεστική Υπηρεσία. Ανέφερε ότι κάθε χρόνο οι Π.Υ. συντάσσουν σχέδια πυρκαγιών τόσο στις κατά τόπους υπηρεσίες όσο και από τους φορείς της Πολιτικής Προστασίας και ότι  «το σχέδιο δασών αυτό εφαρμόζεται ανάλογα με το δείκτη επικινδυνότητας, έτσι ώστε να μπορούμε κάθε φορά να επιστρατεύουμε τον ανάλογο πυροσβεστικό μηχανισμό.» Για το λόγο αυτό ζήτησε την ευαισθητοποίηση των πολιτών, καθώς οι περισσότερες πυρκαγιές προκαλούνται από αμέλεια, δηλαδή με το να βάζουμε φωτιά σε υπολείμματα καλλιεργειών και έτσι έχουμε μεγάλη εξάπλωση της φωτιάς, ή όταν πάμε για μπάρμπεκιου στο βουνό και φεύγοντας ξεχνούμε τις φωτιές και ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν και τους ανέμους εξαπλώνονται οι δασικές πυρκαγιές ή από διάφορες ηλεκτροκολλήσεις όπως έχουμε δει στο παρελθόν που είναι αιτίες πυρκαγιών, όπως είπε.

Ο κ. Σπυρίδης ζήτησε ιδιαίτερα «την ευαισθητοποίηση του κόσμου, που για μας παίζει πρώτιστο ρόλο», Ζήτησε δηλαδή από τους πολίτες μόλις δουν  πρέπει μόλις δουν  μια πυρκαγιά να καλούν το 199 (την Πυροσβεστική), να ενημερώσουν για την τοποθεσία και το ακριβές σημείο της πυρκαγιάς και για το είδος της πυρκαγιάς, «έτσι ώστε και εμείς κάθε φορά να επιστρατεύουμε το αναγκαίο προσωπικό και να μην θέτουμε σε επιφυλακή ανεξέλεγκτα το προσωπικό και να μην κινητοποιούνται άδικα πυροσβεστικά οχήματα, γιατί την ώρα εκείνη μπορεί να χρειάζεται την βοήθεια της Πυροσβεστικής και κάποιος άλλος συμπολίτης μας σε άλλη περιοχή. Αυτό που ζητούμε – και είναι επιτακτική ανάγκη από όλους, είναι ο κόσμος να γίνει αρωγός στην προσπάθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας», υπογράμμισε.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη