Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Ν. Κοζάνης: Με κενά το πρώτο κουδούνι στα σχολεία

Ν. Κοζάνης: Με κενά το πρώτο κουδούνι στα σχολεία

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Με κενά θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι στα σχολεία του Νομού Κοζάνης, κυρίως στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ δεν φαίνεται να υπάρχουν σημαντικά κενά στην πρωτοβάθμια. Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί πως καλύτερη εικόνα για τα ακριβή κενά που υπάρχουν τόσο στα δημοτικά, όσο και στα γυμνάσια και λύκεια, θα υπάρχει αύριο, αφού γίνουν οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας την περασμένη Παρασκευή και οι οποίες αφορούν τόσο τη γενική παιδεία, όσο -ιδίως- την ειδική αγωγή. Επίσης, θα πρέπει να τονιστούν τα σημαντικά κενά που θα αντιμετωπίσουν με το άνοιγμά τους και τα μουσικά σχολεία (η περιοχή έχει δύο, σε Πτολεμαΐδα και Σιάτιστα) αλλά και τα καλλιτεχνικά σχολεία (όπως το αντίστοιχο της Κοζάνης).
Ειδικότερα, μιλώντας στον «Π» ο πρόεδρος του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης Σάκης Κωτούλας, σημείωσε ότι το Δευτέρα το μεσημέρι το ΠΥΣΠΕ θα τοποθετούσε στη συνεδρίασή του τους 100 περίπου, αναπληρωτές, γενικής και ειδικής αγωγής, ως συνέπεια η καλύτερη εικόνα για τα κενά θα υπάρχει την Τρίτη το πρωί. Μέχρι σήμερα, στη Γενική αγωγή σε δασκάλους και νηπιαγωγούς, δεν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ελλείψεων, ωστόσο γύρω στα 110 άτομα ήρθαν αναπληρωτές που καλύπτουν κενά σε γενική και ειδική παιδεία (30 στη Γενική και οι υπόλοιποι στην Ειδική). «Στην πορεία του χρόνου, όμως, δημιουργούνται  κενά που δεν μπορούν να προβλεφθούν», σημειώνει επίσης.

 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Κοζάνης Ζήσης Ντούντας , τα κενά δεν έχουν καλυφθεί και δεν έχουν οριστικοποιηθεί, με τον εκπαιδευτικό κλάδο να τονίζει πως ειδικά στα ΕΠΑΛ ο όγκος των μαθητών θα εγγραφεί την τελευταία στιγμή λόγω των γνωστών προβλημάτων. Σύμφωνα με την εικόνα που υπήρχε το πρωί της Δευτέρας, ζητήθηκαν 54 εκπαιδευτικοί και ήρθαν 18 εκπαιδευτικοί γενικής παιδείας. Επίσης από τους 67 ειδικής αγωγής (παράλληλης στήριξης, τμημάτων ένταξης κ.λπ.), ήρθαν οι 52 εξ αυτών. Από τα κενά της γενικής παιδείας, από τους 18 φυσικούς που ζητήθηκαν ήρθαν οι 5, ενώ πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι ειδικότητες των μαθηματικών, βιολόγων, αλλά και νοσηλευτές – γεωπόνοι στην τεχνική εκπαίδευση. Αναμένονται οι τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών για συμπλήρωση ωραρίου. «Δεν θα περισσεύει κανείς σε 20 ημέρες, σε κανένα σχολείο. Δεν μιλάμε καν για μουσικά σχολεία, καλλιτεχνικά σχολεία , που εκεί τα κενά είναι δραματικά», λέει ο ίδιος, προσθέτοντας πως τα φτάσουμε στα Χριστούγεννα και πολλές ειδικότητες σε Μουσικά και Καλλιτεχνικά δεν θα έχουν επανδρωθεί. Επίσης, ο ίδιος επεσήμανε το ενδεχόμενο να υπάρξουν κενά σε μαθήματα κατεύθυνσης σε σχολεία γενικής παιδείας, με το πρόβλημα που είχε προκύψει με το Νόμο Γαβρόγλου περί ολιγομελών τμημάτων, αφού πλέον ο νόμος δεν εφαρμόζεται και τα ολιγομελή αυτά τμήματα θα λειτουργήσουν.
Να σημειωθεί πως θα υπάρξει και δεύτερο κύμα αναπληρωτών, ειδικά για τη γενική παιδεία, μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου. Παρόλα αυτά η τοποθέτηση τόσων χιλιάδων αναπληρωτών στα σχολεία με το «καλημέρα», κρίνεται ιδιαίτερα θετικό.

Βάσω Σάφη

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Βάσω Σάφη