Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Μπουμπουσιάρια Εράτυρας: Σάτιρα, μεταμφιέσεις και πολύ κέφι στο παραδοσιακό έθιμο

Μπουμπουσιάρια Εράτυρας: Σάτιρα, μεταμφιέσεις και πολύ κέφι στο παραδοσιακό έθιμο

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Με σάτιρα, απίθανες μεταμφιέσεις, παραδοσιακή μουσική και πολύ χορό αναβίωσε για άλλη μία χρονιά το παραδοσιακό έθιμο των Μπουμπουσιαριών στην Εράτυρα. Οι δρόμοι γέμισαν με μεταμφιεσμένους για το καρναβάλι, που αποτελεί ένα έθιμο που οι ρίζες του χάνονται στα βάθη του χρόνου, όπου οι  κάτοικοι ήθελαν να εξευμενίσουν τα πνεύματα και τα ξωτικά.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης 3 Ιανουαρίου με την καθιερωμένη παρέλαση από το παζάρι μέχρι την κεντρική πλατεία, όπου και στήθηκε γλέντι υπό τους ήχους των χάλκινων.

Ο Δήμαρχος Βοΐου, Δημήτρης Λαμπρόπουλος, μετέφερε τις ευχές του για μία καλή χρονιά με υγεία, συμμετέχοντας στο έθιμο που όπως υπογράμμισε προσελκύει εκατοντάδες κόσμου από ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία.

Η συμμετοχή για ακόμη μία χρονιά ήταν μαζική, με ανθρώπους όλων των ηλικιών να συμμετέχουν στο σκωπτικό δρώμενο σατιρίζοντας την επικαιρότητα, ενώ πλήθος επισκεπτών βρέθηκε για άλλη μία χρονιά στην Εράτυρα, απολαμβάνοντας το έθιμο.

sdr

dig

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Κλειστά τα δημοτικά καταστήματα του Δήμου Βοϊου μέχρι νεωτέρας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα διόδια στην Εγνατία

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Κατόπιν ομόφωνης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου, τα δημοτικά καταστήματα του δήμου Βοΐου θα παραμείνουν κλειστά μέχρι νεωτέρας, σε ...