Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > «Μπορείς να σώσεις μια ζωή», το μήνυμα της δράσης του συνδυασμού “Ενωμένη Εορδαία” του Παναγιώτη Πλακεντά για τη δωρεά μυελού των οστών

«Μπορείς να σώσεις μια ζωή», το μήνυμα της δράσης του συνδυασμού “Ενωμένη Εορδαία” του Παναγιώτη Πλακεντά για τη δωρεά μυελού των οστών

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Ενημερωτική δράση για τη δωρεά μυελού των οστών διοργάνωσε σήμερα Σάββατο 13 Απριλίου ο συνδυασμός “Ενωμένη Εορδαία”, με επικεφαλής τον Παναγιώτη Πλακεντά, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντισμού “Ανδρόνικος”, στέλνοντας το μήνυμα «Γίνε κι εσύ δότης μυελού των οστών. Μπορείς να σώσεις μια ζωή».

Η δράση αυτή γίνεται με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα Υγείας, προκειμένου να ενισχυθεί η προσπάθεια της εθελοντικής ομάδας “Ανδρόνικος” να βρεθούν δότες μυελού των οστών, τόνισε ο Παναγιώτης Πλακεντάς, ανοίγοντας εκδήλωση, καθώς κατά την τρίωρη διάρκειά της περίπου μέλη και φίλοι του συνδυασμού, αλλά και  κάτοικοι της Πτολεμαΐδας, προσήλθαν για να συμπληρώσουν την αίτηση εγγραφής εθελοντή δότη μυελού των οστών και έδωσαν δείγμα στοματικού επιχρίσματος και καταχωρήθηκαν ως εθελοντές δότες. Ο κ. Πλακεντάς ευχαρίστησε τα μέλη της ομάδας που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της δημοτικής παράταξης “Ενωμένη Εορδαία”, καθώς και τον Πρόεδρο του παραρτήματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Ελλάδος Ν. Κοζάνης, Ιατρό Όμηρο Παπαθανασίου, ο οποίος ενημέρωσε για τη δωρεά μυελού των οστών.

Ο Πρόεδρος του παραρτήματος της Αντικαρκινικής Εταιρείας χαιρέτησε την πρωτοβουλία αυτή και κάλεσε όλο τον κόσμο να γίνει εθελοντής δότης μυελού των οστών, τονίζοντας ότι «στόχος είναι να φτάσουμε στις 200.000 εγγραφές, ώστε το 80% του ελληνικού πληθυσμού να εξυπηρετείται από την τράπεζα εθελοντή δότη μυελού των οστών και να σώσουμε ζωές». Εξήγησε ότι πρόκειται για μια ανώδυνη και εύκολη διαδικασία. Αυτό που χρειάζεται είναι λίγος από το χρόνο μας, ο οποίος αποζημιώνεται δίνοντας ζωή, ανέφερε χαρακτηριστικά. Σημείωσε ότι η μια μορφή δωρεάς μυελού είναι από το περιφερικό αίμα, παρόμοια διαδικασία με τη δωρεά αιμοπεταλίων και η δεύτερη -σε περίπτωση που χρειάζονται πιο αρχέγονα κύτταρα- γίνεται με παρακέντηση από τα οστά της λεκάνης, πάλι με μια ανώδυνη διαδικασία. Από την επομένη οι δότες μπορούν να επανέλθουν στα καθήκοντά τους δίνοντας ζωή.

Η Εθελοντική Ομάδα “Ανδρόνικος” ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του κ. Πλακεντά και σε συνεργασία με το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών “Σταγόνα Ελπίδας” ήρθαμε εδώ για να πάρουμε δείγμα μυελού των οστών, δήλωσε η εκπρόσωπος της ομάδας “Ανδρόνικος” Πόπη Παρασκευά, επισημαίνοντας ότι τα μηνύματα είναι πιο ενθαρρυντικά σήμερα γιατί ο κόσμος είναι πλέον πιο ενημερωμένος.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Διαμαρτυρία του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας: «Αθέμιτος ανταγωνισμός να είναι κλειστά τα καταστήματα και οι λαϊκές να πωλούν πάγκους με ρούχα και παπούτσια-Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά που θα μας εκτελέσετε και μετά λέτε ότι μας σώσατε»

Μοίρασε το άρθρο...FacebookTwitteremail Δέκα χρόνια η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας στήριξε το τραπεζικό σύστημα, πλήρωνε και συνεχίζει να πληρώνει και ...