Αρχική > Ελλάδα > Μπαράζ ακυρώσεων μετά την ψυχρολουσία από τη βρετανική αγορά

Μπαράζ ακυρώσεων μετά την ψυχρολουσία από τη βρετανική αγορά

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
emailΟι προσδοκίες να μπει η Ελλάδα στην πράσινη λίστα του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο θα σήμαινε πως όσοι επισκέπτες επέστρεφαν από τη χώρα μας δεν θα έμπαιναν σε αναγκαστική δεκαήμερη καραντίνα, κάτι που αυτομάτως θα άνοιγε το δρόμο των κρατήσεων, διαψεύστηκαν.

Αν και αρχικά υπήρχε η ελπίδα πως έστω για μερικά νησιά θα άνοιγε η βρετανική αγορά- με επικρατέστερα την Ζάκυνθο, τη Ρόδος, την Κω, την Κεφαλονιά και ίσως τη Μύκονο και τη Σαντορίνη- ούτε αυτό τελικά δεν έγινε.

Η βρετανική κυβέρνηση δεν θέλησε να ρισκάρει την επόμενη φάση χαλάρωσης των μέτρων, που προβλέπεται να γίνει στις 21 Ιουνίου, την ώρα μάλιστα που οι μεταλλάξεις και κυρίως η ινδική, προκαλούν έντονο προβληματισμό.

Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που καμία χώρα δεν προστέθηκε στην πράσινη λίστα, ούτε οι Κανάριες Νήσους και η Μάλτα, ενώ και η Πορτογαλία από την πράσινη λίστα μπήκε στην πορτοκαλί.

Σύμφωνα με ξενοδόχους, όσες κρατήσεις είχαν γίνει για τις επόμενες τρεις εβδομάδες, μέχρι την επόμενη αναθεώρηση δηλαδή, θα ακυρωθούν, καθώς η υποχρεωτική καραντίνα είναι αποτρεπτική για διακοπές και κανείς δεν μπορεί να πει πότε και εάν θα ανοίξει η βρετανική αγορά, που σημειωτέον είναι η δεύτερη πιο σημαντική πηγή τουριστών και εσόδων για τον ελληνικό τουρισμό, μετά τη Γερμανία.

Προορισμοί που είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στους Βρετανούς τουρίστες, όπως τα νησιά του Ιονίου, η Κρήτη, η Κως και η Ρόδος, ήδη αντιμετωπίζουν σημαντικό πρόβλημα και το πιθανότερο είναι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ξενοδοχειακές μονάδες που ετοιμάζονταν να ανοίξουν να αναστείλουν για μερικές εβδομάδες ακόμη τη λειτουργία τους.

Όλα αυτά την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη ο καθολικός εμβολιασμών των μόνιμων κατοίκων και των εποχικά εργαζομένων στα νησιά.

Σωρεία αντιδράσεων

Η βρετανική αεροπορική εταιρεία EasyJet χαρακτήρισε «τεράστιο πλήγμα» την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να αφαιρέσει την Πορτογαλία από τη λίστα των «πράσινων χωρών», για τις οποίες δεν απαιτείται οι ταξιδιώτες να μπαίνουν σε καραντίνα κατά την επιστροφή τους.

Η εταιρεία τόνισε ότι η κυβέρνηση με τους χειρισμούς καθιστά αδύνατο για τους αερομεταφορείς να σχεδιάζουν τα δρομολόγιά τους.

Πηγή:capital.gr

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Γώγος: Κανονικά θα έπρεπε οι ανεμβολίαστοι να κάνουν rapid test για να ψωνίσουν στο σούπερ μάρκετ

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Στο ενδεχόμενο διενέργειας εργαστηριακών τεστ δύο φορές την εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους αναφέρθηκε ο καθηγητής και μέλος της ...