Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και του δήμου Κοζάνης – Οι άξονες συνεργασίας

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και του δήμου Κοζάνης – Οι άξονες συνεργασίας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στην υπογραφή ενός μνημονίου συνεργασίας με τον δήμο Κοζάνης προχώρησε σήμερα το πανεπιστήμιο της δυτικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο μιας σειράς δράσεων που στόχο έχουν την ανάπτυξη του ιδρύματος προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Τους  άξονες συνεργασίας του μνημονίου έθεσε ο πρύτανης Θεόδωρος Θεοδουλίδης, τονίζοντας πως μεγαλώνει ο δείκτης συνεργασίας με τους δημόσιους φορείς της περιφέρειας.

Το κείμενο περιλαμβάνει μια σειρά δράσεων όπως  τη συνεργασία για τη μελέτη και εκτέλεση έργων, τον σχεδιασμό έξυπνων εφαρμογών, δράσεις οικονομίας και προώθησης της επιχειρηματικότητας και νεοφυών επιχειρήσεων, δράσεις πολιτισμού και συνεργασίας με πολιτιστικούς φορείς όπως το ΔΗΠΕΘΕ και η βιβλιοθήκη, συμμετοχή σε επιτροπές κ.α.

Ο κ. Θεοδουλίδης τόνισε πως το στοίχημα είναι να περάσει στην πράξη, κάτι που γίνεται ήδη, αφού ήδη σήμερα θα συνεδριάσει η πρώτη επιτροπή που θα σχεδιάσει τις δράσεις.

Για μια συνεργασία Δήμου Κοζάνης και πανεπιστημίου, που ξεκινάει πολύ παλιά, συνεχίζεται και φιλοδοξία είναι να ενταθεί στο μέλλον , έκανε λόγο ο δήμαρχος Λάζαρος Μαλούτας. Ο ίδιος αναφέρθηκε στη στήριξη του δήμου στο ίδρυμα από την εγκατάσταση του στην Κοζάνη, στη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί στο ψηφιακό κομμάτι, στο κομμάτι του κόμβου Καινοτομίας και εκπαίδευσης , καταλήγοντας πως η μεγάλη πρόκληση της απολιγνιτοποίηση δίνει νέους ρόλους στο Πανεπιστήμιο και στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Ζήσης Πιτσιάβας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Ώρα ΜΕΘ στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης- Με 6 κρεβάτια για νοσηλεία περιστατικών κορωνοϊού ξεκινάει η λειτουργία της

Κοινοποίησε το.... Facebook Twitter Print email Με έξι κρεβάτια για νοσηλεία περιστατικών covid-19 ξεκινάει τη λειτουργία της στα τέλη της ...