Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Μητσοτάκης: Μόνο με εργαστηριακά τεστ στις τάξεις οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί – ΕΛΜΕ Εορδαίας: «Προς τη σωστή κατεύθυνση»

Μητσοτάκης: Μόνο με εργαστηριακά τεστ στις τάξεις οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί – ΕΛΜΕ Εορδαίας: «Προς τη σωστή κατεύθυνση»

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email


Δάλλας


Σε συχνά εργαστηριακά τεστ θα υποβάλλονται όλοι οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί προκειμένου να εισέλθουν στις τάξεις τους, όπως ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μάλιστα, απηύθυνε έκκληση στους εκπαιδευτικούς να εμβολιαστούν και ζήτησε σε αυτή την προσπάθεια τη συνδρομή όλων των κομμάτων και των εμβολιασμένων συναδέλφων τους.

Παράλληλα, αποκάλυψε πως η κυβέρνηση εξέτασε το ενδεχόμενο να επιβληθεί υποχρεωτικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών, ωστόσο στην παρούσα φάση έκρινε ότι δεν αποτελεί την ενδεδειγμένη λύση.

Το 70% των εκπαιδευτικών έχει ήδη εμβολιαστεί και τώρα, τόνισε ο πρωθυπουργός και αυτός ο αριθμός θα πρέπει να ανέβει ακόμη περισσότερο, καθώς θα είναι δύσκολη η αναπλήρωσή τους από το φθινόπωρο εάν νοσήσουν μαζικά εκπαιδευτικοί.

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε επίσης από τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών. Όπως είπε, και ο ίδιος αν είχε παιδί σε αυτή την ηλικία θα το εμβολίαζε άφοβα.

Μιλώντας στον  «Π» ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Εορδαίας  Ανδρόνικος Ταργοντσίδης τόνισε πως οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. «Δεν θα έπρεπε να υπάρχει υποχρεωτικός εμβολιασμός, ειδικά σε κατηγορίες που κρίνεται αμφίβολο αν θα τους κάνει καλό», αναφερόμενος π.χ. σε ανθρώπους με υποκείμενα νοσήματα, αλλεργικούς, εγκύους κ.λπ. «Οι ανακοινώσεις είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και σωστά τονίζεται πως θα πρέπει να τηρούνται τα προβλεπόμενα μέτρα, η χρήση μάσκας, τα τεστ».

Ερωτηθείς, μάλιστα, αν η περιοχή έχει υψηλά ποσοστά εμβολιασμών σε ό,τι αφορά τους εκπαιδευτικούς, απάντησε πως σε επίπεδο νομού Κοζάνης, κατά τις εκτιμήσεις έχει εμβολιαστεί ένα ποσοστό που αγγίζει το 70%, ποσοστό που είναι στα ίδια επίπεδα με ολόκληρη τη χώρα.

 

 

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

«Hyperspace ή αλλιώς…», η νέα θεατρική παραγωγή του «Βόρειου Πεδίου» στην Πτολεμαΐδα, από 25 έως και 28/9

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail «Hyperspace ή αλλιώς…», είναι η νέα θεατρική παραγωγή του «Βόρειου Πεδίου» στην Πτολεμαΐδα, από 25 έως και 28/9, ...