Αρχική > Slider > Μοιράζει κλήσεις από Δευτέρα η Δημοτική Αστυνομία στην Πτολεμαΐδα

Μοιράζει κλήσεις από Δευτέρα η Δημοτική Αστυνομία στην Πτολεμαΐδα

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Από την ερχόμενη εβδομάδα η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Εορδαίας θα αρχίσει να γράφει κανονικά τους παραβάτες οδηγούς και να μοιράζει κλήσεις με τα πρόστιμα που προβλέπει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας, προκειμένου να μπει ένα τέλος στην αυθαιρεσία που επιδεικνύει μεγάλη μερίδα οδηγών και για να μπει μια τάξη στο κυκλοφοριακό πρόβλημα που επικρατεί στην πόλη της Πτολεμαΐδας.

Σημειωτέον ότι την εξέλιξη αυτή είχε προαναγγείλει το e.ptolemeos.gr τέλος Ιανουαρίου, ενώ σχετική ανακοίνωση έκανε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Εορδαίας, Μάρκος Βύρλιος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, απευθύνοντας ταυτόχρονα κάλεσμα στους πολίτες της πόλης να σεβαστούν το δημόσιο χώρο και να συνεργαστούν με το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας «γιατί αυτό που συμβαίνει στην πόλη δεν μπορεί να συνεχίσει να υφίσταται.»

virlios

Επισήμανε πως όλο αυτό το διάστημα υπήρχε η λογική οι 14 δημοτικοί αστυνόμοι να κάνουν συστάσεις και πως αυτή είναι η τελευταία εβδομάδα που θα ενταθούν οι συστάσεις των δημοτικών αστυνόμων προς τους παραβάτες οδηγούς που παρκάρουν οπουδήποτε, με συνέπεια να επικρατεί «ένα απίστευτο φαινόμενο στην πόλη μας.

Από Δευτέρα η Δημοτική Αστυνομία θα πάει σε κατασταλτικά μέτρα, θα αρχίσει να γράφει κανονικά. Όλοι αυτοί που δεν σέβονται το συνάνθρωπό μας, είτε παρκάρουν σε πεζόδρομους, σε θέσεις αναπήρων, θα υποστούν τις κυρώσεις  σύμφωνα με τις αρμοδιότητες που έχει η Δημοτική Αστυνομία», είπε.

Σημείωσε ότι το κυκλοφοριακό είναι ένα θέμα που απασχόλησε πολύ καιρό τη δημοτική αρχή και πως ο δήμαρχος προσπάθησε να δώσει λύση, χωρίς επιβολή προστίμων «για να μην φανεί ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να εισπράττει χρήματα ο δήμος, αλλά είδαμε ότι δεν υπάρχει ανταπόκριση από τον κόσμο και θα πάμε σε μέτρα που προβλέπει η νομοθεσία, έτσι ώστε να μπορέσουμε να περιορίσουμε αυτό το φαινόμενο που είναι ανεξέλεγκτο. Δεν ξέρω με ποιον άλλο τρόπο μπορούμε να το καταπολεμήσουμε παρά μόνο με την επιβολή των προβλεπόμενων μέτρων. Οι δημοτικοί αστυνόμοι θα γράφουν κανονικά τους παραβάτες και όπου προβλέπεται θα γίνεται αφαίρεση πινακίδων.»

Ο κ. Βύρλιος επισήμανε τέλος ότι η επιβολή προστίμων δεν θα γίνεται μονάχα για την παράνομη στάθμευση αλλά γενικότερα για την εφαρμογή του κανονισμού κοινόχρηστου χώρου, δηλαδή θα παταχθεί γενικότερα η παράνομη κατάληψη κοινόχρηστων χώρων, όταν δεν υπάρχει η σχετική άδεια από το δήμο. «Δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά.»

IMG_6973Η δημοτική αστυνομικός Ελένη Γρηγοριάδου τόνισε ότι οι δημοτικοί αστυνόμοι συνεχίζουν να ασκούν τις 21 αρμοδιότητες που είχαν προ της κατάργησης της υπηρεσίας τους και δήλωσε: «Ευελπιστούμε στη συνεργασία με όλους τους πολίτες. Στόχος μας είναι να βελτιώσουμε την καθημερινότητά τους και όχι να τους δυσκολέψουμε». Απηύθυνε εξάλλου παράκληση σε όλο τον κόσμο να μην παρκάρει παράνομα και δημιουργεί πρόβλημα σε άτομα με αναπηρία ή στην τροφοδοσία των καταστημάτων καταλαμβάνοντας θέσεις που προορίζονται για την φορτοεκφόρτωση των καταστημάτων, αλλά «και να αναφέρει ο κόσμος στην υπηρεσία ό,τι κακώς κείμενο βλέπει να υπάρχει στην πόλη, στο τηλ. 24633 50152.»

2

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη