Αρχική > Slider > Μήνυμα διάδοσης της εθελοντικής αιμοδοσίας στην Πτολεμαΐδα – Μετέφεραν λαμπαδηδρόμοι της 16ης Λαμπαδηδρομίας εθελοντών αιμοδοτών

Μήνυμα διάδοσης της εθελοντικής αιμοδοσίας στην Πτολεμαΐδα – Μετέφεραν λαμπαδηδρόμοι της 16ης Λαμπαδηδρομίας εθελοντών αιμοδοτών

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print


Το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας μετέφεραν στην Πτολεμαΐδα το απόγευμα της Πέμπτης λαμπαδηδρόμοι και ποδηλατοδρόμοι που συμμετέχουν στην 16η πανελλήνια Λαμπαδηδρομία εθελοντών αιμοδοτών, που ξεκίνησε στις 11 Σεπτεμβρίου από την Αλεξανδρούπουλη και διασχίζοντας περισσότερες από 40 πόλεις θα καταλήξει στην Αθήνα στις 16 Σεπτεμβρίου.

Τους λαμπαδηδρόμους και τους αθλητές του Συλλόγου Δρομέων Εορδαίας που έφεραν τη φλόγα της αγάπης στην κεντρική πλατεία της πόλης καλωσόρισα εκπρόσωποι του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Πτολεμαΐδας και του Δήμου Εορδαίας, ευχαριστώντας τους για την μεταφορά του μηνύματος αγάπης προς το συνάνθρωπο και για το παράδειγμα του εθελοντισμού.

Τη σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας και τις μεγάλες ανάγκες των νοσοκομείων της χώρας για να μπορούν να εκτελούνται κανονικά τα χειρουργεία, τόνισε ο ιατρός Αιμοδοσίας του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Θεόφιλος Φραγκιαδάκης, λέγοντας ότι η αιμοδοσία αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους κρίκους του κοινωνικού εθελοντισμού. Απηύθυνε κάλεσμα επέκτασης της εθελοντικής αιμοδοσίας και να γίνουν οι εθελοντές τακτικοί αιμοδότες και όχι ευκαιριακά, καθώς κάθε μέρα χιλιάδες άνθρωποι χρειάζονται αίμα και η ανάγκη αυτή μπορεί να ικανοποιηθεί μόνο με τη συνεισφορά όλων μας. Επισήμανε ειδικότερα ότι χρειάζονται 60.000 μονάδες αίμα για κάθε ένα  εκατομμύριο κατοίκους, άρα στην Ελλάδα απαιτούνται το χρόνο τουλάχιστον 600.000 μονάδες αίματος.  Ο κ. Φραγκιαδάκης σημείωσε δε ότι το καλοκαίρι παρατηρήθηκε έλλειψη αίματος, καθώς και λόγω του ιού του Δυτικού Νείλου αποκλείστηκε η αιμοδοσία σε κάποιες μεγάλες περιοχές της χώρας, ευτυχώς όμως σιγά σιγά αρχίζει να αποκαθίσταται η ροή αιμοδοσιών.

«Το αίμα δεν παράγεται, δεν πωλείται, δεν αγοράζεται αλλά μόνο προσφέρεται από εθελοντές αιμοδότες», τόνισε ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Εορδαίας Γιάννης Αριστερίδης, επισημαίνοντας ότι παρ’ όλο που η χώρα μας δεν έχει έλλειμμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης απαιτούνται μεγάλες ποσότητες αίματος, γι’ αυτό και είναι πολύτιμη η διάδοση της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Τις ευχαριστίες τους προς τους λαμπαδηδρόμους και ποδηλατοδρόμους για το μήνυμα ζωής και ελπίδας που μετέφεραν εξέφρασαν επίσης ο Διοικητής του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Γιώργος Χιωτίδης και ο νοσηλευτής του Τμήματος Αιμοδοσίας του Μποδοσάκειου π. Αθανάσιος Καμπούρης, εκφράζοντας ταυτόχρονα ευχαριστίες προς τους συλλόγους εθελοντών αιμοδοτών της περιοχής.

 

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη