Αρχική > Slider > Μήνυμα αγώνα από τη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας για την Εργατική Πρωτομαγιά

Μήνυμα αγώνα από τη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας για την Εργατική Πρωτομαγιά

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Με συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας εργαζόμενοι, εκπρόσωποι σωματείων και φορέων, τίμησαν σήμερα την Εργατική Πρωτομαγιά και απέδωσαν φόρο τιμής στα θύματα του αγώνα για την κατάκτηση το 8ωρου και την κατάκτηση των εργασιακών δικαιωμάτων.

«Σήμερα από εδώ, από την κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας το Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας – Εορδαίας στέλνει το μήνυμα της αγωνιστικότητας, τιμώντας τη μνήμη των ανθρώπων που αγωνίστηκαν για τα εργασιακά δικαιώματα, για την καθιέρωση του 8ωρου, τις συνθήκες ασφαλείας. Τιμούμε τους ανθρώπους που θυσιάστηκαν διαχρονικά για τα μεγάλα και ιερά κεκτημένα δικαιώματα της εργατικής τάξης», τόνισε στην ομιλία του ο εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας – Εορδαίας, Κώστας Περτσινίδης.

Η 1η Μάη είναι ημέρα διεθνούς αλληλεγγύης και πάλης των εργατών όλου του κόσμου, αποτελεί ορόσημο στην ιστορία των εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος. Την 1η Μάη 1893 διαδηλώνουν για πρώτη φορά διεκδικώντας 8ωρο, την αργία της Κυριακής, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, επισήμανε μεταξύ άλλων ο ομιλητής και υπογράμμισε: «Σήμερα δίνουμε όλοι αγωνιστικό παρών τιμώντας τους πρωτοπόρους αγωνιστές του εργατικού κινήματος. Μπροστά στην ανελέητη επίθεση που δεχόμαστε πρέπει να συσπειρωθούμε τώρα περισσότερο από ποτέ και να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας. Οι εργαζόμενοι ήξεραν και ξέρουν ότι μόνο με τον ταξικό και ανυποχώρητο αγώνα θα φρενάρουν και θα ανατρέψουν τις αντεργατικές ασκούμενες πολιτικές. Δεν υπάρχουν χαμένες μάχες παρά μόνο αυτές που δεν δόθηκαν. Με τον αγώνα μας στο τέλος θα νικήσουμε».

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη