Αρχική > Slider > “Μίνι” χιονιάς: Τα χιόνια μετατοπίστηκαν νοτιοδυτικά σε Σέρβια, Καμβούνια και Γρεβενά

“Μίνι” χιονιάς: Τα χιόνια μετατοπίστηκαν νοτιοδυτικά σε Σέρβια, Καμβούνια και Γρεβενά

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Στα νοτιοδυτικά της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας μετατοπίστηκε ο «μίνι» χιονιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη από την Πέμπτη, καθώς αυτή τη φορά στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης τα χιόνια περιορίστηκαν στις περιοχές Σερβίων και Καμβουνίων, καθώς επίσης και στην περιοχή των Γρεβενών.

Η χιονόπτωση ήταν μικρής έντασης, αλλά σε συνδυασμό με τον παγετό προκλήθηκαν ορισμένα προβλήματα, αφού η θερμοκρασία έπεσε στους -4 με -5 βαθμούς Κελσίου. Οι μαθητές της περιοχής των Καμβουνίων και του Λιβαδερού άρχισαν από την Παρασκευή τις διακοπές των Χριστουγέννων αφού τα σχολεία παρέμειναν κλειστά, ενώ στην περιοχή των Γρεβενών άνοιξαν μία ώρα αργότερα.

Στις παραπάνω περιοχές το χιόνι το έστρωσε κανονικά, χωρίς όμως να κλείσουν δρόμοι. Η κινητοποίηση της Πολιτικής Προστασίας έριξε το βάρος στην περιοχή των Καμβουνίων στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο. Έτσι, δύο αλατιέρες έριχναν συνεχώς αλάτι στον εθνικό δρόμο Κοζάνης – Λάρισας στην περιοχή Μεταξά – Σαραντάπορου, ενώ 4-5 εκχιονιστικά κινητοποιήθηκαν στο επαρχιακό δίκτυο.

Στο μεταξύ την Παρασκευή σταμάτησε η χιονόπτωση αλλά παρέμειναν οι χαμηλές θερμοκρασίες με αποτέλεσμα οι δρόμοι να είναι επικίνδυνοι και να χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Πάντως, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ελάτης Λευτέρης Παλούκας, εξέφρασε έντονες διαμαρτυρίες, υπογραμμίζοντας ότι το ένα εκχιονιστικό μετά το άλλο ακινητοποιούνταν από βλάβη και καθυστέρησαν να φτάσουν στο χωριό.

Ο υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας Πρόδρομος Ασλανίδης, δήλωσε στον «Π» ότι «μηχανήματα είναι και χαλάνε», αλλά «όταν μένει ένα μηχάνημα στέλνουμε αμέσως άλλο».

Σύμφωνα με την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, την  Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου, αντιολισθιτικές αλυσίδες ή ειδικά χιονολάστιχα χρειαζόταν στα εξής σημεία:

-από το 13ο έως 54ο  χλμ. της Επαρχιακής Οδού Γρεβενών – Σαμαρίνας,

-από το 13ο έως 45ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Γρεβενών – Χ/Κ Βασιλίτσας,

-από το 13ο έως 43ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Γρεβενών – Περιβολίου,

-από το 22ο έως το 28ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου).

-από το 18ο έως το 30ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βιτσίου).

Στο υπόλοιπο επαρχιακό οδικό δίκτυο, σε ολόκληρο το εθνικό οδικό δίκτυο και στην Εγνατία οδό η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.

 

Σ.Σ. Οι φωτογραφίες είναι από το mikrovalto.gr

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας