Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Μιλώντας σε σένα για το μεγάλο όραμα – Από την Ιωάννα Γ. Ανδρονικίδου, Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης Και Υποψήφια Δήμαρχος Δήμου Εορδαίας

Μιλώντας σε σένα για το μεγάλο όραμα – Από την Ιωάννα Γ. Ανδρονικίδου, Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης Και Υποψήφια Δήμαρχος Δήμου Εορδαίας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Αγαπητέ φίλε, εσύ σαν ένας καλός γονέας, σαν ένας καλός νοικοκύρης και ηγέτης της φαμιλιάς σου, φρόντισες για το καλό των παιδιών σου όσο καλύτερα μπορούσες και όσο η γνώση σου το επέτρεπε. Γι’ αυτό και τα σπούδασες, φροντίζοντας το μέλλον τους.

Η τοπική κοινωνία μας, ο Δήμος μας με άλλα λόγια, είναι κι αυτή μια μεγάλη οικογένεια. Ο ηγέτης αυτής της μεγάλης οικογένειας, ο Δήμαρχος δηλαδή στην περίπτωση μας, είναι απαραίτητο να διαχειρίζεται σωστά όλα τα ζητήματα και όλες τις ανάγκες αυτής της μεγάλης οικογένειας. Πρέπει επίσης να φροντίζει και για το μέλλον, ώστε να αποφεύγονται δυσμενείς επιπτώσεις για τα μέλη της μεγάλης οικογένειας, που είναι οι δημότες στην περίπτωση μας.

Το μεγάλο δυστύχημα στην περίπτωσή μας είναι ότι κανένας Δήμαρχος τα τελευταία 20 χρόνια δεν μπόρεσε ή δεν θέλησε να δει ή να προβλέψει ότι κάποτε η ΔΕΗ, αυτός ο για πολλές δεκαετίες οικονομικός ζωοδότης της περιοχής μας θα «τελείωνε» ή σχεδόν θα τελείωνε, ώστε να λαμβάναμε έγκαιρα τα ανάλογα μέτρα. Με άλλα λόγια κανένας Δήμαρχος δεν έκανε αυτή την πρόβλεψη για το μέλλον, ώστε να φροντίσει για το μέλλον των παιδιών αυτού του τόπου, των Δημοτών δηλαδή, όπως έκανες εσύ για τα δικά σου παιδιά.

Πριν πέντε χρόνια, στο προεκλογικό μας πρόγραμμα που είχαμε κυκλοφορήσει, είχαμε γράψει για το μεγάλο όραμά μας, την πλήρη υλοποίηση του οποίου την τοποθετούσαμε σε βάθος δεκαετίας. Ήδη τα πρώτα πέντε χρόνια πέρασαν. Εάν είχαμε εκλεγεί, τα αρχικά ευεργετήματα του εγχειρήματός μας, θα είχαν αλλάξει το οικονομικό τοπίο του τόπου μας. Ήδη θα είχαν δημιουργηθεί πολλές νέες θέσεις εργασίας. Δεν πειράζει, τί θα μπορούσε να πει κανείς πέρα από το «κάλιο αργά παρά ποτέ»;
Ποιό τελικά είναι αυτό το μεγάλο
ΟΡΑΜΑ που μπορεί να αλλάξει τα αρνητικά οικονομικά δεδομένα του τόπου μας;
Αγαπητέ φίλε, φαντάσου τον εαυτό σου στον τεράστιο τροχό στο Λονδίνο, στην Disneyland στο Παρίσι, στα φημισμένα αλατωρυχεία στην Πολωνία, στα επιφανειακά ορυχεία χαλκού στην Τυνησία, στη γνωστή για τις γεωφυσικές ιδιαιτερότητες Καππαδοκία, στην Waterland στη Θεσσαλονίκη. Τί βλέπεις σε όλα αυτά τα μέρη; Βλέπεις κόσμο, κόσμο πολύ που γελάει, που χαίρεται, και που ξοδεύει λεφτά. Όλα αυτά τα μέρη, που είναι μηχανές παραγωγής πλούτου και δημιουργούν θέσεις εργασίας, ξεκίνησαν σαν οράματα κάποιων λίγων έξυπνων, ευρηματικών και δημιουργικών ανθρώπων, ανθρώπων που ήταν διαφορετικοί.

Αγαπητέ φίλε, οι ευκαιρίες πάντα υπάρχουν, αρκεί να έχεις την διάθεση να τις βρεις. Μετά, χρειάζεται σωστός σχεδιασμός, υπομονή και επιμονή προκειμένου την ευκαιρία που βρήκες να την μετατρέψεις σε πραγματική ΕΥΚΑΙΡΙΑ. Τα μέρη που σε ταξίδεψα με την φαντασία σου, είναι για μένα μοντέλα για μίμηση. Η αρχή θα γίνει με ένα ανενεργό ορυχείο της ΔΕΗ. Διεθνείς διαγωνισμοί θα φέρουν τους ενδιαφερόμενους, απ’ τους οποίους θα διαλεχτούν οι πιο έμπειροι, οι πιο αξιόπιστοι και οι πιο φερέγγυοι για το είδος του εγχειρήματος. Τα κεφάλαια θα αντληθούν χωρίς κόπο επειδή οι ίδιοι οι πιστωτές θα θέλουν να γίνουν συνεταίροι, διαβλέποντας την επιτυχία ενός τόσο μοναδικού για όλα τα Βαλκάνια τουριστικού εγχειρήματος. Ένα μοναδικό και μεγαλειώδες τουριστικό εγχείρημα το οποίο θα τονώσει την οικονομία και θα εξαλείψει την ανεργία όχι μόνο της Εορδαίας αλλά και ολόκληρης της Δυτικής Μακεδονίας. Το φαντάζεσαι;

Εάν ναι, τότε έλα μαζί μας, σε περιμένουμε.

Μην ξεχνάς, ότι όλα τα μεγάλα πράγματα τα ξεκίνησαν κάποιοι λίγοι, κάποιοι διαφορετικοί άνθρωποι που μπορούσαν να οραματίζονται και τέτοιοι είμαστε εμείς που είμαστε μπροστά από την εποχή μας.

Τα απλά και συνηθισμένα όλοι μπορούν (ή σχεδόν) όλοι να τα καταφέρουν, μάλιστα άλλοτε αερολογώντας ή αοριστολογώντας, ή αντιγράφοντας και υποκλέπτοντας ιδέες, προγράμματα, λόγους ….

Μην ξεχνάς! Δεν υπάρχει Ανάσταση χωρίς να προηγηθεί Σταύρωση. Εσύ τώρα (καθώς και η περιοχή μας) περνάς την φάση της σταύρωσης. Έλα μαζί μας για να βοηθήσεις να έρθει η Ανάσταση του τόπου μας.

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Ιωάννα Γ. Ανδρονικίδου
Δικηγόρος
Υποψήφια Δήμαρχος –Εορδαίας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team