Αρχική > Αρθρογραφία > Μια εξήγηση πριν την κάλπη- Γράφει ο Σάββας Παπάζογλου, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Παναγιώτη Πλακεντά

Μια εξήγηση πριν την κάλπη- Γράφει ο Σάββας Παπάζογλου, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Παναγιώτη Πλακεντά

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Στους δύο μήνες περίπου που μεσολάβησαν από την ανακοίνωση της υποψηφιότητας μου στο πλευρό του Παναγιώτη Πλακεντά, έχω δεχθεί αμέτρητα ερωτήματα από συμπολίτες μου που αφορούν στα κίνητρα αυτής της απόφασης. Δύο είναι οι βασικοί λόγοι που με ώθησαν σ αυτό το βήμα. Ο ένας αφορά στα πρόσωπα και ο άλλος στα προβλήματα.
Δύο είναι οι βασικές κατηγορίες ανθρώπων που ασχολούνται με τα κοινά. Είναι οι πολλοί που ζουν…από τα κοινά και οι λίγοι που ζουν για τα κοινά. Ο Παναγιώτης Πλακεντάς σας διαβεβαιώνω μετά λόγου γνώσεως ότι ανήκει στους λίγους που ζουν για τα κοινά. Στα πέντε χρόνια που διαρκεί η θητεία του ως αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης έχει δεχθεί εκατοντάδες συμπολίτες μας στο γραφείο του για να ακούσει τα αιτήματά τους, στα πλαίσια του θεσμικού του ρόλου και βρήκαν όλοι την πόρτα του ανοιχτή.
Εκείνο δε που με εντυπωσίασε περισσότερο από την επαφή μου μαζί του είναι πως δεν υπάρχει πρόβλημα στην περιοχή που να μην το γνωρίζει και δεν υπάρχει κανένα έργο που βρίσκεται στα σκαριά ή σε εξέλιξη ή έχει περαιωθεί και δεν έχει περάσει από τα χέρια του. Μετά από θητεία πέντε ετών ως αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης θα μπορούσε πολύ εύκολα να «εξαργυρώσει» την πορεία του με κάποιο ανώτερο πολιτικό αξίωμα, το πάθος του όμως για τον τόπο του και για την τοπική αυτοδιοίκηση τον κρατά εδώ κι αυτό είναι μεγάλο ευτύχημα για τον Δήμο μας!
Σ αυτό το διάστημα των δύο μηνών περίπου, που συνοδεύω τον Παναγιώτη Πλακεντά στις συναντήσεις του με πολίτες και φορείς της πόλης εισπράττω ένα κλίμα απογοήτευσης και εγκατάλειψης. Την Τετάρτη το βράδυ μετά το τέλος της κεντρικής εκδήλωσης του συνδυασμού στην πλατεία της πόλης φίλος του συνδυασμού μου είπε χαρακτηριστικά πως «η Πτολεμαΐδα θα γίνει σαν το Αμύνταιο».
Η συρρίκνωση του κύκλου εργασιών της Δ.Ε.Η που είναι η «βαριά» βιομηχανία της χώρας έχει οδηγήσει στην απώλεια χιλιάδων θέσεων απασχόλησης και η πόλη βυθίζεται σε ύφεση. Με τις πράξεις ή παραλείψεις ετών αποτυχημένου πολιτικού προσωπικού και «επαγγελματιών» συνδικαλιστών του χώρου, η επιχείρηση απαξιώνεται μέρα με τη μέρα και με το πρόσχημα της αποβιομηχάνισης και της μεταλιγνιτικής περιόδου οδηγείται σε ξεπούλημα αντί πινακίου φακής.
Οι υπηρεσίες του Δήμου χωρίς οργάνωση και στήριξη με απίστευτες υλικοτεχνικές ελλείψεις στέκονται «όρθιες» χάρη στο φιλότιμο των υπαλλήλων τους και αδυνατούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες ενός σύγχρονου Δήμου.
Η Δ.Ε.ΤΗ.Π μια επιχείρηση δημοτικού χαρακτήρα κορυφαία στο είδος της πανελληνίως, με τεχνολογία αιχμής ευρωπαϊκού επιπέδου, που προσφέρει το κοινωνικό αγαθό της θέρμανσης των νοικοκυριών στο 1/3 περίπου της τιμής του πετρελαίου, αντί να ενισχύεται ώστε να επεκταθεί σε όλες τις Δημοτικές ενότητες του Δήμου, αντιμετωπίζει τα προσκόμματα με την παύση των μονάδων 3 και 4 του ΑΗΣ Καρδιάς και από ερασιτεχνικές και ανεδαφικές απόπειρες συγχώνευσης με την Δ.Ε.Υ.Α.Ε.
Η μετεγκατάσταση Κομάνου, Μαυροπηγής, Πτελεώνα και Αναργύρων που θα δημιουργήσει υπεραξία στην περιοχή καθυστερεί.
Η μεταστέγαση του Ειρηνοδικείου Εορδαίας, της Δ.Ο.Υ και του Ε.Φ.Κ.Α που θα έχει σαν συνέπεια αναβαθμισμένες υπηρεσίες στους Δημότες της Εορδαίας κολλάει στην γραφειοκρατία.
Στο 2ο ΕΠΑ.Λ τα παιδιά κάνουν μάθημα στο «λεωφορείο» και σε κοντέινερ και το 1ο Γυμνάσιο αντί να αναβαθμιστεί σε ιστορικό μητροπολιτικό κτίριο εκπαίδευσης της περιοχής ζει με την αγωνία ότι δεν υπάρχουν τα απαιτούμενα κονδύλια για να αντικατασταθούν τα φθαρμένα σώματα θέρμανσης.
Το Μποδοσάκειο νοσοκομείο, ένα στολίδι για την πόλη μας πανεπιστημιακών προδιαγραφών, αντιμετωπίζει τεράστιες ελλείψεις σε βασικό εξοπλισμό, την ώρα που κάποιοι ονειρεύονται να πετούν από πάνω του ελικόπτερα…
Πολλές από τις κοινότητες του Δήμου έχουν να δουν μηχάνημα του Δήμου χρόνια ολόκληρα.
Η καθημερινότητα μας στον Δήμο (αδέσποτα, φωτισμός, αποκομιδή απορριμμάτων), έχει γίνει αφόρητη.
Για όλα τα προβλήματα που μαστίζουν τον Δήμο μας αυτήν την κρίσιμη και ιστορική περίοδο, ο συνδυασμός «ΕΝΩΜΕΝΗ ΕΟΡΔΑΙΑ» είναι ο μόνος που έχει ισχυρό λόγο, καθαρή θέση, πλήρες πρόγραμμα και προτάσεις αντιμετώπισης!
Οι στιγμές που ζούμε δεν προσφέρονται για πειράματα, δοκιμές και ερασιτεχνισμούς. Τις μέρες που προηγήθηκαν και στις λίγες που απομένουν θα δούμε μπροστά μας άτομα που θα μας κοιτούν ικετευτικά και θα ζητούν τη βοήθειά μας. Θα δούμε και κάποιους «επαγγελματίες» αντιδημάρχους που σαν να τους ξέβρασε το παρελθόν και προσπαθούν να εκμαιεύσουν την ψήφο μας με μόνο όπλο τη λασπολογία και την συκοφαντία. Ας αποφασίσουμε με σύνεση αν θα βοηθήσουμε αυτούς ή τον Δήμο μας και τα παιδιά μας που φεύγουν μαζικά αυτές τις μέρες μαζικά από την πόλη για να βγάλουν τη σεζόν, σαν σερβιτόροι στις τουριστικές περιοχές. Ας σταματήσουμε να ψηφίζουμε για κοινοτάρχη και ας βγάλουμε επιτέλους Δήμαρχο για την Εορδαία. ΚΑΘΑΡΗ ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΛΑΚΕΝΤΑ.
Για το τέλος άφησα το πιο σημαντικό από όλα. Δεν θα είχα την δυνατότητα να εκτεθώ απέναντί σας στο πλευρό του Παναγιώτη Πλακεντά, αν δεν είχαμε την ίδια άποψη για την κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών. Η συμφωνία αυτή είναι μαύρη κηλίδα στην ιστορία μας και καρφί στην ψυχή μας. Ό,τι κερδήθηκε με αίμα από τους προγόνους μας δεν παραδίδεται με ένα κομμάτι χαρτί. Δεν αναγνωρίζουμε αυτή την έτσι κι αλλιώς άκυρη και χωρίς λαϊκή νομιμοποίηση συμφωνία και αναλαμβάνουμε την ευθύνη να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, πολύ ή λίγο, ο καθένας ανάλογα με το πόστο του, για την ανατροπή της. Ο λόγος αυτός δεν είναι ούτε κομματικός ούτε διχαστικός. Είμαστε απέναντι μόνο στους 153 που την ψήφισαν και στους 147 που παρίσταναν τους «τροχονόμους». Με μεγάλη χαρά διαπιστώνω σ αυτό το τελευταίο διάστημα της επαφής μου μαζί σας ότι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι ανθρώπων που ανήκουν στον λεγόμενο χώρο της κεντροαριστεράς, έχουν τις ίδια θέση με εμάς. Εδώ δεν μετρούν τα λόγια παρά μόνο τα έργα. Το τι έχω κάνει εγώ γι αυτό το θέμα δεν θα το διαφημίσω από εδώ. Μου αρκεί να γνωρίζουν αυτοί που πρέπει. Για τον Παναγιώτη Πλακεντά μου αρκεί να είναι εκεί, στις επάλξεις είτε ως αντιπεριφερειάρχης είτε ως αυριανός Δήμαρχος και να παλεύει για την ανατροπή της συμφωνίας εκ των έσω.
Γιατί η ιστορία γράφεται από τους παρόντες…
Μετά τιμής 
Σάββας Νικολάου Παπάζογλου
Δικηγόρος
Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος 
Με την ΕΝΩΜΕΝΗ ΕΟΡΔΑΙΑ

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team