Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Μια ακόμη πετυχημένη συνταγή της Αρετής Παπαδοπούλου, πίτα με πιπεριές Φλωρίνης, μανιτάρια και μπέικον, επιλέχθηκε και δημοσιεύθηκε στο site του Άκη Πετρετζίκη!

Μια ακόμη πετυχημένη συνταγή της Αρετής Παπαδοπούλου, πίτα με πιπεριές Φλωρίνης, μανιτάρια και μπέικον, επιλέχθηκε και δημοσιεύθηκε στο site του Άκη Πετρετζίκη!

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email






Μία ακόμη μεγάλη επιτυχία της συνεργάτιδας του «e-ptolemeos.gr» Αρετής Παπαδοπούλου!!!

Η συνταγή της «ΠΙΤΑ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ» που πρωτοδημοσιεύθηκε στη στήλη «ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ» του e-ptolemeos δημοσιεύθηκε στο site του δημοφιλούς Έλληνα σεφ Άκη Πετρετζίκη.

Μία πίτα, εύκολη πολύ στην παρασκευή της, με πλούσια γέμιση, πολύ εντυπωσιακή γεύση και αποτέλεσμα!

Η μυρωδιά που αναδύεται από το μπέικον στο βούτυρο κολάζει και ξεπερνάει κάθε προσδοκία!!

Δοκιμάστε την και θα την φτιάξετε πολλές φορές!

Δείτε εδώ την συνταγή όπως δημοσιεύθηκε στο site του Άκη!

Συστατικά

  • 1 πακέτο σφολιάτα
  • 100 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 500 γρ. μανιτάρια
  • 250 γρ. μπέικον
  • 1 βάζο πιπεριές Φλωρίνης
  • 1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
  • 1 κρέμα γάλακτος (200 γρ.)
  • 300 γρ. γκούντα τριμμένη
  • 1 αυγό και λίγο γάλα
  • σουσάμι

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 oC πάνω κάτω αντιστάσεις.
  • Βάζουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι να λιώσει. Ρίχνουμε το μπέικον στο τηγάνι να σοταριστεί με το βούτυρο….η μυρωδιά του θα σας σπάσει τα ρουθούνια…… τα σοτάρουμε και από τις 2 πλευρές και τα βγάζουμε σε πιατέλα που έχουμε τοποθετήσει χαρτί κουζίνας.
  • Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κατεψυγμένα και φρέσκα μανιτάρια, απλά τα σοτάρουμε καλά να φύγουν τα υγρά τους. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην φωτιά για 2-3 λεπτά. Τα αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα.
  • Ψιλοκόβουμε τις φέτες του μπέικον και τις προσθέτουμε στο τηγάνι με τα μανιτάρια να σοταριστούν και αυτές σε χαμηλή θερμοκρασία, συνεχίζουμε το σοτάρισμα έως ότου μαλακώσουν καλά τα μανιτάρια και εξατμιστούν όλα τα υγρά τους.
  • Σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε το τηγάνισμα μέχρι να μειωθούν τα υγρά της γέμισης.
  • Κόβουμε τις πιπεριές Φλωρίνης, τις προσθέτουμε στο τηγάνι με την γέμιση και στη συνέχεια προσθέτουμε το γκούντα και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε την γέμιση να κρυώσει ελαφρώς.
  • Τέλος, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη την γέμιση.
  • Αλείφουμε με λάδι το ταψί και στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας, το οποίο το έχουμε δουλέψει με τον πλάστη. Αν χρειαστεί, αλευρώνουμε το φύλλο σφολιάτας και τον πάγκο εργασίας.
  • Ρίχνουμε την γέμιση, την στρώνουμε ομοιόμορφα να πάει σε όλο το ταψί, αφήνοντας όμως κενό γύρω γύρω στις άκρες του φύλλου. Σκεπάζουμε την πίτα με το άλλο φύλλο και πατάμε τις άκρες να ενωθούν με το χέρι μας.
  • Χτυπάμε το αυγό με το γάλα και αλείφουμε με πινέλο. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια, ρίχνουμε σουσάμι και την ψήνουμε 50 – 55 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και να ψηθεί ομοιόμορφα.
  • Την βγάζουμε από τον φούρνο, την αφήνουμε να χλιαρύνει και την σερβίρουμε σε πιατέλα.

Παρακαλώ να υπάρχει ΕΝΕΡΓΟΣ σύνδεσμος.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team