Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Στήλες > Γαστρονομία και διατροφή > Μια ακόμη πετυχημένη συνταγή της Αρετής Παπαδοπούλου, ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΑΣΠΡΗ ΣΑΛΤΣΑ, επιλέχθηκε και δημοσιεύθηκε στο site του Άκη Πετρετζίκη!

Μια ακόμη πετυχημένη συνταγή της Αρετής Παπαδοπούλου, ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΑΣΠΡΗ ΣΑΛΤΣΑ, επιλέχθηκε και δημοσιεύθηκε στο site του Άκη Πετρετζίκη!

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Μία ακόμη μεγάλη επιτυχία της συνεργάτιδας του «e-ptolemeos.gr» Αρετής Παπαδοπούλου!!! Η συνταγή της «ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΑΣΠΡΗ ΣΑΛΤΣΑ» που πρωτοδημοσιεύθηκε στη στήλη «ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ» του e-ptolemeos δημοσιεύθηκε στο site του δημοφιλούς Έλληνα σεφ Άκη Πετρετζίκη.

Κεφτεδάκια τηγανιτά «βουτηγμένα» σε άσπρη σάλτσα, δοκιμάστε τα και θα σας μείνουν αξέχαστα!

Μία εντυπωσιακή και νόστιμη συνταγή που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους, για μυρωδάτα και αφράτα κεφτεδάκια τηγανιτά χωρίς αλεύρωμα, με άσπρη κρεμώδη σάλτσα που θα σας κάνει να γλύφετε τα  δάχτυλά σας!

Δείτε εδώ την συνταγή όπως δημοσιεύθηκε στο site του Άκη!

Υλικά :

  • 500 γρ. κιμάς ανάμεικτος
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 αυγό
  • 1 καρότο τριμμένο
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. φρυγανιά
  • ¼ της κούπας γάλα
  • Ρίγανη
  • Αλάτι και πιπέρι

Για την σάλτσα :

  • 2 κούπες ζεστό νερό
  • 1 κύβο βοδινό
  • 2-3 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 5-6 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση :

  • Σε ένα μπολ κουζίνας βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τα σκόρδα ψιλοκομμένα, το καρότο τριμμένο, το αυγό, τα μυρωδικά και όσο φρυγανιά πάρει, μία κούπα περίπου είναι αρκετή, το γάλα και τα ζυμώνουμε πολύ καλά να ενωθεί το μείγμα. Τα αφήνουμε για μία ώρα στο ψυγείο.
  • Πλάθουμε κεφτεδάκια. Βάζουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι και τα τηγανίζουμε από όλες τις πλευρές τους να ροδίσουν.
  • Βγάζουμε τα κεφτεδάκια από το τηγάνι και τα βάζουμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.
  • Ζεσταίνουμε το νερό και διαλύουμε μέσα τον κύβο.
  • Καθαρίζουμε το τηγάνι με απορροφητικό χαρτί και βάζουμε το βούτυρο να λιώσει. Ρίχνουμε το αλεύρι, τα ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά και τέλος προσθέτουμε τον ζεστό ζωμό και ανακατεύουμε καλά να δέσει η σάλτσα. Σε περίπτωση που δεν δένει, χρειάζεται αλεύρι, οπότε βγάζουμε με κουτάλα ζωμό σε ένα μπολ, ρίχνουμε 1-2 κουταλιές σούπας ακόμη αλεύρι, το λιώνουμε και το ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι.
  • Μόλις δέσει η σάλτσα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την μουστάρδα, ανακατεύουμε να πάρουν μία βράση και ξαναβάζουμε τα κεφτεδάκια μέσα στο τηγάνι με την σάλτσα.
  • Αποσύρουμε από την φωτιά και σερβίρουμε με πουρέ πατάτας, μακαρόνια ή ρύζι.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team