Αρχική > Ελλάδα > Μετρό Θεσσαλονίκης: Δείτε εντυπωσιακές εικόνες από την άφιξη του πρώτου μετροπόντικα στο Σταθμό «Αρετσού» στην Καλαμαριά

Μετρό Θεσσαλονίκης: Δείτε εντυπωσιακές εικόνες από την άφιξη του πρώτου μετροπόντικα στο Σταθμό «Αρετσού» στην Καλαμαριά

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Στη ΔΕΘ του 2018 η Θεσσαλονίκη θα έχει διαφορετική όψη με πολλές από τις λαμαρίνες να έχουν απομακρυνθεί, τόνισε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.

Στον Σταθμό «Αρετσού», στον τρίτο κατά σειρά σταθμό της γραμμής της επέκτασης του μετρό προς Καλαμαριά (Τσιγγιρίδου και Αγίου Νικολάου), έφτασε  ο μετροπόντικας «Έλλη» (TBM), περίπου 110 ημέρες μετά την έναρξη του ταξιδιού από το σταθμό της Μίκρας.

Εκεί τον Μετροπόντικα υποδέχθηκαν ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, η διοίκηση της Αττικό Μετρό ΑΕ, εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρείας και οι εργαζόμενοι στο έργο.
«Το μετρό έχει μπει στην τελική ευθεία», τόνισε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, καλώντας τους Θεσσαλονικείς να κάνουν ένα ακόμα χρόνο υπομονή.  «Στη ΔΕΘ του 2018 η Θεσσαλονίκη θα έχει διαφορετική όψη. Πολλές από τις λαμαρίνες, που ταλαιπωρούν τους επιχειρηματίες και χαλάνε την αισθητική της πόλης θα έχουν απομακρυνθεί. Το 2019 θα μπούνε σε δοκιμαστική λειτουργία η βασική γραμμή και η επέκταση της Καλαμαριάς και το 2020 ξεκινάει μια νέα εποχή για τη Θεσσαλονίκη», υπογράμμισε ο υπουργός σε δηλώσεις του.

Σε ό,τι αφορά την πορεία των έργων στη βασική γραμμή και δη τον σταθμό της Βενιζέλου ο κ.Σπίρτζης δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος γιατί βρέθηκε η βέλτιστη τεχνική λύση ώστε να συνυπάρξουν σταθμός και αρχαία και το Μετρό να έχει εκτός από τον μεταφορικό και πολιτιστικό ρόλο. Ο ίδιος γνωστοποίησε ότι προσκάλεσε τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη να συμμετέχει η Ορχήστρα του δήμου Θεσσαλονίκης στις πολιτιστικές εκδηλώσεις σε σταθμούς του Μετρό της Αθήνας.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ…..

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team