Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Μετεξεταστέος ο Δήμος Εορδαίας στη διαχείριση κρίσεων – Γράφει ο Αντώνης Πουγαρίδης

Μετεξεταστέος ο Δήμος Εορδαίας στη διαχείριση κρίσεων – Γράφει ο Αντώνης Πουγαρίδης

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Το πρώτο κρίσιμο τεστ για τη δημοτική αρχή της Εορδαίας είχαμε το απόγευμα της Τρίτης. Η τριών μηνών διοίκηση του Δήμου, έμεινε μετεξεταστέα στη διαχείριση κρίσεων, και εισέπραξε την αγανάκτηση των Δημοτών.

Ο κακός προγραμματισμός και η κακή διαχείριση μιας βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης, έβγαλε από τον προγραμματισμό της, και μια τεράστια μερίδα κόσμου της πόλης της Πτολεμαΐδας, αφού η διακοπή κράτησε πολύ περισσότερες ώρες, από ότι έλεγε τόσο η επίσημη ανακοίνωση των προηγούμενων ημερών, όσο και η ανακοίνωση για παράταση της διακοπής. Εν τω μεταξύ δεν υπήρξε καμία ενημέρωση στους πολίτες για το τι γίνεται, και πόσο θα διαρκέσει. Όλη τη νύχτα δε, οι πολίτες έβλεπαν στις βρύσες τους, σκουρόχρωμο το νερό που έτρεχε.
Από την άλλη, η κακή κατάσταση του δικτύου της αποχέτευσης, η οποία έκρυβε τον κίνδυνο να πλημμυρίσει η πόλη, έφερε προ εκπλήξεως τους αγανακτισμένους μαγαζάτορες της Πτολεμαΐδας, οι οποίοι βρήκαν τα μαγαζιά τους πλημμυρισμένα, και τα προϊόντα τους κατεστραμμένα. Η τεράστια ποσότητα νερού προκάλεσε πολλές καταστροφές.
Το ακόμα χειρότερο είναι, πως οι υπηρεσίες της ΔΕΥΑΕ, δεν είχαν τα αντανακλαστικά να αντιδράσουν. Δεν συνέδραμαν στις προσπάθειες των κατοίκων στην άντληση των υδάτων, ούτε προσπάθησαν να ξεβουλώσουν τα φρακαρισμένα φρεάτια. Μετά από επώνυμες καταγγελίες αναγνωστών, πληροφορηθήκαμε πως δεν είχαν την άδεια από τους προϊσταμένους τους μηχανικούς να προβούν στις απαραίτητες και αυτονόητες ενέργειες.
Τόσο η παρατεταμένη και αδικαιολόγητη λειψυδρία, όσο και τα πλημμυρισμένα καταστήματα, εξόργισαν τους πολίτες, οι οποίοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στράφηκαν κατά της Δημοτικής Αρχής, και παντός υπευθύνου για την όλη κατάσταση. Φάνηκε να μην τους απασχολεί αν είναι τριών ή έξι μηνών η νέα διοίκηση, αντίθετα δεν δίνουν περίοδο χάριτος σε ότι αφορά σημαντικά θέματα καθημερινότητας. Διαπιστώνουμε πως όταν υπάρχει αδυναμία να αντιμετωπιστούν τέτοιες καταστάσεις, οι οποίες αν μη τι άλλο, μπορούν να έχουν προβλεφθεί, ειδικά εν αναμονή του χειμώνα, φανταστείτε πόσο δύσκολη είναι συνολικά η διαχείριση ενός μεγάλου Δήμου όπως η Εορδαία, και πόσο έμπειρο δυναμικό χρειάζεται. Και το να δουλεύει ρολόι το όλο σύστημα, απαιτεί διασφάλιση από πλευράς του πολιτικού προσωπικού, ότι ο μηχανισμός του Δήμου θα δουλεύει στο ακέραιο, τριακόσιες εξήντα πέντε ημέρες το χρόνο.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Αντώνης Πουγαρίδης

Είναι ο Εκδότης της εφημερίδας "Πτολεμαίος" από μικρή ηλικία φορτώθηκε την ταμπέλα του εκδοτικού κατεστημένου. Είναι Διπλωματούχος Ηλεκτρονικός Μηχανικός.