Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Ενέργεια > «Μεταφορά» των 1300 εργαζομένων στους νέους ιδιοκτήτες με το νόμο για τους λιγνίτες της ΔΕΗ

«Μεταφορά» των 1300 εργαζομένων στους νέους ιδιοκτήτες με το νόμο για τους λιγνίτες της ΔΕΗ

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Την πρόσληψη της μεγάλης πλειοψηφίας των σημερινών εργαζομένων, ίσως και του συνολικού αριθμού (περίπου 1300 θέσεις εργασίας), από τους νέους ιδιοκτήτες των τριών προς πώληση λιγνιτικών σταθμών της ΔΕΗ, θα προβλέπει ο νόμος που θα φέρει στη Βουλή το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Το συγκεκριμένο θέμα, σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, φαίνεται ότι είναι από εκείνα που έχουν συμφωνηθεί με τους θεσμούς, ωστόσο παραμένει σε εκκρεμότητα το θέμα της διασφάλισης για 5 χρόνια, τόσο των θέσεων εργασίας όσο και των εργασιακών σχέσεων.

Το καθεστώς 5ετίας ήταν εκείνο που προέβλεπε ο καταργημένος νόμος για τη «μικρή ΔΕΗ» και είναι η διασφάλισή του αποτελεί επιδίωξη του κ. Σταθάκη κατά τις συζητήσεις που ήδη ξεκίνησαν για την 4ηαξιολόγηση.

Το σκεπτικό της πρότασης αυτής είναι απλό: Καλώς εχόντων των πραγμάτων, δηλαδή στο σενάριο που βρίσκονται αγοραστές και πωλούνται οι μονάδες, δεδομένου ότι ο διαγωνισμός θα προκηρυχθεί μέσα στο 2018, η πλήρης μεταβίβαση των μονάδων δεν πρόκειται να έχει ολοκληρωθεί πριν τα τέλη του 2018. Με πενταετή εξασφάλιση των θέσεων εργασίας, φτάνουμε ως το 2023, δηλαδή ένα περίπου χρόνο πριν τη λήξη λειτουργίας των μονάδων της Μεγαλόπολης, καθώς περίπου τότε υπολογίζεται ότι θα έχει εξαντληθεί και το κοίτασμα. Συνεπώς, με τη ρύθμιση εκτιμά το ΥΠΕΝ, ότι αμβλύνεται σε μεγάλο βαθμό η αβεβαιότητα, κυρίως για τους 1.100 εργαζομένους της Μεγαλόπολης, όπου και το μεγάλο πρόβλημα.

 

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Ενημέρωση του Συλλόγου για την καταπολέμηση της ανεργίας Αγ. Δημητρίου-Ρυακίου για το επίδομα θέρμανσης στα καυσόξυλα ή πέλλετ

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ  ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ  ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ – ΡΥΑΚΙΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ Έπειτα ...