Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Αρθρογραφία > Μετά από δέκα χρόνια σιωπής ήχησε η σάλπιγγα Καραμανλή – Ρεπορτάζ του Μιχάλη Ραμπίδη  

Μετά από δέκα χρόνια σιωπής ήχησε η σάλπιγγα Καραμανλή – Ρεπορτάζ του Μιχάλη Ραμπίδη  

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


 Θεσσαλονίκη  26/6/2019

Ασφυκτικά γεμάτο χθες το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, συγκινησιακά φορτισμένο, με πάθος και λατρεία από τους παρευρισκόμενους για τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, στην πρώτη μετά το 2009 ομιλία του

– Της εκδήλωσης προηγήθηκε βίντεο με αναφορά σε γεγονότα και σε πρόσωπα (προέδρους) της ΝΔ από το 1974

.- Προλόγισε ο πρόεδρος της Δ/σας Επιτροπής Κώστας Σπηλιόπουλος που είχε την ευθύνη της διαδικασίας.

– Ακολούθησε χαιρετισμός του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα.

– Αμέσως μετά έγινε η παρουσίαση όλων των υποψηφίων βουλευτών της ΝΔ στην Α & Β Θεσσαλονίκης, με την συνοδεία ενός μικρού βιογραφικού για κάθε υποψήφιο.

– Με ολιγόλεπτη ομιλία του την εκδήλωσε έκλεισε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστα Καραμανλής ο οποίος είπε:

– Η παράταξή μας προέταξε πάντα το εθνικό και το λαϊκό συμφέρον σε όλες τις επιλογές της. Δεν λέω ότι είμαστε αλάνθαστοι, μείναμε όμως σταθεροί στις αξίες μας.

– Η ΕΕ δεν είναι προφανώς αυτή που προσδοκούσαν οι ιδρυτές της, παραμένει όμως ο καλύτερος και ασφαλέστερος χώρος για την πατρίδα μας. Ναι πρέπει ν” αλλάξουμε την Ευρώπη.

– Το καλοκαίρι του 2015 κρατήσαμε τη χώρα στην ΕΕ χωρίς ούτε στιγμή να σκεφτούμε το παραταξιακό κόστος

– Πιστεύουμε στο διεθνές δίκαιο, στο διάλογο, στις σχέσεις καλής γειτονίας. Απειλές, εκφοβισμούς και εκβιασμούς δεν δεχόμαστε από κανέναν και τις επιστρέφουμε στον αποστολέα. Ούτε όμως και προτροπές από συμμάχους σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων.

– Για την «Συμφωνία των Πρεσπών» δεν χρειάζονται πολλά λόγια, ορθώς η ΝΔ την καταψήφισε. Λυπάμαι μόνο γιατί δεν αξιοποιήθηκε το κεκτημένο που πετύχαμε στο Βουκουρέστι. Και το πετύχαμε με μεγάλη προσπάθεια, πολύ κόπο και βαρύ κόστος. Κόστος πολιτικό, κόστος παραταξιακό, κόστος προσωπικό. Έπρεπε και μπορούσαμε ως χώρα να απαιτήσουμε και να επιτύχουμε πολλά περισσότερα».

– Η κοινωνία χρειάζεται αλληλεγγύη και στήριξη των ασθενέστερων. Αυτό όμως προϋποθέτει ισχυρή κυβέρνηση με ξεκάθαρο πρόγραμμα και ορίζοντα τετραετίας. Αυτήν την προϋπόθεση μόνο η παράταξή μας μπορεί να την προσφέρει. Μία κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη που θα αναλάβει το δύσκολο, αλλά αναγκαίο έργο της εθνικής ανασυγκρότησης.

– Σας καλώ να σταθούμε στο πλευρό του Κυριάκου σε αυτή την αποφασιστική μάχη και καλώ και όσους σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις έπραξαν διαφορετικά να έρθουν κοντά μας. Για μία ακόμη φορά, σας καλώ στην πρώτη γραμμή. Στις 7 Ιουλίου πάμε μαζί, πάμε μπροστά, πάμε για τη νίκη. Για την Ελλάδα, τα παιδιά και τη ζωή μας.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Μιχάλης Ραμπίδης