Αρχική > Πολιτική > Μεγάλη Πέμπτη : H ομιλία της Μαρίας Σπυράκη στο Ευρωκοινοβούλιο για τα μέτρα COVID19

Μεγάλη Πέμπτη : H ομιλία της Μαρίας Σπυράκη στο Ευρωκοινοβούλιο για τα μέτρα COVID19

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
emailΑληθινή αλληλεγγύη με την υιοθέτηση της πρότασης του Ευρωκοινοβουλίου για «Ομόλογα Ανάκαμψης» ζήτησε από την Ευρωπαική Επιτροπή ,με παρέμβαση της  στη σημερινή έκτακτη Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες , η ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ Μαρία Σπυράκη.

Στην παρέμβασή της η ευρωβουλευτής θύμισε ότι σήμερα ,Μεγάλη Πέμπτη, οι Ορθοδοξοι βιώνουν το Γολγοθά και επισήμανε ότι η Ελλάδα μετά την επιτυχία στη διαχείρηση της κρίσης του COVID19  αναμένει τη στήριξη της ΕΕ για την ανασυγκρότηση της οικονομίας της , χωρίς όρους που θα παραπέμπουν σε Μνημόνια.

Το πλήρες κείμενο της ομιλίας της κ. Σπυράκη έχει ως εξής:

 

Σε αυτη την κρίση υπάρχουν δύο θέματα τα οποία μπορούν να αναδειχθούν ιστορικοί καταλύτες.

Το πρώτο είναι ο τρόπος με τον οποίο η Ευρώπη αντιμετωπίζει τις οικονομικες συνέπειες της κρίσης, το σχέδιο Μάρσαλ στο οποίο ανφέρθηκε και σήμερα η πρόεδρος Βον ντερ Λάιεν ,πρέπει να πάρει αμέσως σάρκα και οστά.

Αραγε τι περιμένει η Κομισιόν για να προχωρήσει και να πιέσει τα κράτη μέλη να πάρουν την απόφαση;  Το ομόλογο της ανάκαμψης που σήμερα ψηφίζουμε και προτείνουμε είναι απαραίτητο  να συνδυαστεί με όλα τα διαθέσιμα εργαλεία και να δώσει στις οικονομίες μας την δυνατότητα για περισσότερη ρευστότητα.

Μόνο υπερβαίνοντας φόβους και στερεότυπα, μόνο ενδυναμώνοντας την παρουσία της ΕΕ μπορούμε να σταθούμε δίπλα στους πολίτες σε αυτή την πιό σκοτεινή ώρα. Σε αυτή την πιο σκοτεινή ώρα, χώρες όπως η πατρίδα μου η Ελλάδα έδειξαν πως τα κατάφεραν με πειθαρχεία και ισχυρή κυβερνητική καθοδήγηση απο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τώρα όμως χρειαζόμαστε την ευρωπαική στήριξη, την ευρωπαική στήριξη που δεν θα θυμίζει μνημόνιο, που δεν θα παραπέμπει σε τρόικα και που θα δείχνει αληθινή αλληλεγγύη.

Η δεύτερη πρόκληση είναι το νέο αναπτυξιακό μοντέλο που μπορούμε να προχωρήσουμε μετά την κρίση, αυτό που θα βασίζεται στον οδικό χάρτη του Green Deal, που θα προβλέπει βιώσιμη ανάπτυξη που θα δίνει έμφαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην κυκλική οικονομία και στον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι το βλέμμα των πολιτών τηςΕυρώπης είναι στραμμένο εδώ. Σήμερα οι Ορθόδοξοι βιώνουμε τον Γολγοθά, την ημέρα των παθών. Είναι χρέος μας να οδηγήσουμε τις κοινωνίες μας, τις οικονομίες μας στην ανάταξη που χρειάζονται λαμβάνοντας τα μαθήματα απο αυτή την παγκόσμια κρίση.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Καλλιόπη Βέττα: Ανησυχία για το μέλλον και τη βιωσιμότητα της Τηλεθέρμανσης στην Κοζάνη

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας: Η Τηλεθέρμανση ...