Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Μεγάλη η ανταπόκριση φορέων στην πρόσκληση του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης – Ολόκληρη η κοινωνία αλληλέγγυα στον μικρό Αλέξανδρο

Μεγάλη η ανταπόκριση φορέων στην πρόσκληση του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης – Ολόκληρη η κοινωνία αλληλέγγυα στον μικρό Αλέξανδρο

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση των φορέων στην πρόσκληση του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης, με σκοπό τον συντονισμό των δράσεων για να μεγιστοποιηθεί ο βαθμός συμπαράστασης και να βοηθηθεί ο μικρός Αλέξανδρος, ώστε να μπορέσει να ταξιδέψει στην Αμερική, να αντιμετωπίσει το σοβαρό πρόβλημα υγείας σε εξειδικευμένο νοσοκομείο και να επιστρέψει νικητής.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στα γραφεία του Ιατρικού ανταποκρίθηκαν δεκάδες φορείς, προκειμένου ο καθένας να βάλει το δικό του λιθαράκι και να βοηθήσει όπως μπορεί. Μεταξύ άλλων ήταν εκεί η Περιφέρεια εκπροσωπούμενη από τον αντιπεριφερειάρχη Υγείας, Ρούση Αλεξανδρή, ο δήμος Κοζάνης, εκπρόσωπος της Εκκλησίας και της Μητρόπολης Κοζάνης, ο Σύλλογος Αιμοδοτών «Γέφυρα Ζωής», οι σύλλογοι οδοντιατρικός και φαρμακευτικός, δευτεροβάθμια σωματεία όπως η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και το Εργατικό Κέντρο Κοζάνης, ο Σπάρτακος, το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, οι πρόσκοποι και πολλοί άλλοι. Επίσης, όπως είπε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χαράλαμπος Τσεβεκίδης, πολλοί είναι οι σύλλογοι που τηλεφωνούν για να δηλώσουν την συμπαράστασή τους στον Αλέξανδρο, αναλαμβάνοντας και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες. Επίσης, αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον που έδειξαν όλοι οι τοπικοί βουλευτές, οι οποίοι επικοινώνησαν με τον Ιατρικό Σύλλογο και προσφέρθηκαν να συνδράμουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος ο καθένας με τον τρόπο του. Ανέφερε για παράδειγμα ότι ο Δημήτρης Δημητριάδης (ήταν παρών στη σύσκεψη), βρίσκεται σε επαφή με το υπουργείο Εξωτερικών προς επίλυση των διαδικαστικών ζητημάτων για το ταξίδι στις ΗΠΑ, ο Θέμης Μουμουλίδης προτίθεται να διοργανώσει μια μεγάλη συναυλία με γνωστό καλλιτέχνη και τα έσοδα να διατεθούν γι’ αυτόν τον σκοπό, ο Γιάννης Θεοφύλακτος προσφέρθηκε για όπια νομική συνδρομή χρειαστεί, ενώ αλληλέγγυοι στην όλη προσπάθεια είναι και οι βουλευτές Γιώργος Τζιμάνης και Γιώργος Κασαπίδης.

Με δηλώσεις του στα ΜΜΕ, ο Χ. Τσεβεκίδης, τόνισε: «Η σημερινή πρωτοβουλία πάρθηκε για να υπάρξει μία συνεύρεση των δυνάμεων της πόλης, ώστε να μεγιστοποιηθεί το αποτέλεσμα της συμπαράστασης προς τον μικρό Αλέξανδρο. Προτείνουμε να υπάρξει μία συντονιστική επιτροπή, ένας συντονισμός των ενεργειών για τις δράσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη και γι’ αυτές που θα ακολουθήσουν. Επίσης, επειδή αυτό το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε σήμερα, θα το αντιμετωπίσουμε δυστυχώς και σε άλλες περιπτώσεις, ίσως αυτό το συντονιστικό όργανο να καλύψει και κάποιες ανάγκες της κοινωνίας απέναντι στον ανθρώπινο πόνο. Φυσικά με μεγάλο σεβασμό απέναντι στον ανθρώπινο πόνο. Η πρόταση για πρωτοβουλίες δεν είναι μόνο μία, υπάρχουν πάρα πολλές προτάσεις, οι οποίες συνεχώς αυξάνονται». Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης, ανέφερε ότι «το κληροδότημα του Μαμάτσειου σκοπεύει να δώσει ένα γενναίο ποσό για να πάει ο Αλέξανδρος στην Αμερική. Επίσης, η εκδήλωση που έχει προγραμματιστεί στην Εύξεινο Λέσχη με σκοπό την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Μητρόπολης, ένα μέρος θα το διαθέσει για τον Αλέξανδρο, το ίδιο ισχύει και για την εκδήλωση των Φίλων της Βιβλιοθήκης με το ΔΗΠΕΔΕ, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για τον ίδιο σκοπό.

Η σύσκεψη ολοκληρώνεται σε λίγο με την συγκρότηση της Συντονιστικής Επιτροπής, ώστε να συντονιστούν όλες οι προσπάθειες, να δυναμώσει κι’ άλλο η μέχρι τώρα συγκινητική κοινωνική αλληλεγγύη και να βάλει ο Αλέξανδρος το γκολ της ζωής του.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας