Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Μέχρι 31/10 οι αιτήσεις για τη δράση «Μεταποίηση – Τουρισμός» του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας – 9 εκ. ευρώ προϋπολογισμός (video)

Μέχρι 31/10 οι αιτήσεις για τη δράση «Μεταποίηση – Τουρισμός» του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας – 9 εκ. ευρώ προϋπολογισμός (video)

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Ενημερωτική εκδήλωση για τη χρηματοδοτική δράση «μεταποίηση-τουρισμός» του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Κοζάνη. Η εκδήλωση απευθυνόταν σε επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ όπως τονίστηκε οι αιτήσεις για το πρόγραμμα είναι μέχρι τις 31/10/2019, ενώ η Δράση έχει συνολικό προϋπολογισμό δημόσιας δαπάνης 9 εκ. € στο σύνολο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 (ΕΥΔ ΕΠ/ΠΔΜ), σε συνεργασία με την ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ, αρμόδιο εταίρο του ΕΦΕΠΑΕ/Ενδιάμεσου Φορέα του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, την ΑΝΚΟ-Σημείο Πληροφόρησης του ΕΦΕΠΑΕ/ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ στη Δυτική Μακεδονία και το Επιμελητήριο Κοζάνης. Η συγκεκριμένη δράση αφορά την ενίσχυση επιχειρήσεων για την εφαρμογή καινοτομιών ή/και αποτελεσμάτων έρευνας και τεχνολογίας / Ίδρυση και εκσυγχρονισμός υφιστάμενων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων μεταποίησης και τουρισμού» και χρήσιμες οδηγίες για την ορθή υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης. Η ενημέρωση για τη Δράση έγινε από τα στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης τoυ Ε.Π. της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (ΕΥΔ ΕΠ/ΠΔΜ) και της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ/ΕΦΕΠΑΕ.

Στην εκδήλωση οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες, φορείς και σύμβουλοι θα έχουν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν σε βάθος για τη συγκεκριμένη Δράση, να απευθύνουν ερωτήσεις και να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα που θα τους βοηθήσει να υποβάλουν πλήρεις αιτήσεις. «Ενόψει της καταληκτικής ημερομηνίας της δράσης μεταποίησης και τουρισμού από το ΠΕΠ της Δ.Μακεδονίας, κάνουμε μια τελευταία συνάντηση με ενδιαφερόμενους , κυρίως για διευκρινήσεις και απορίες ώστε οι ενδιαφερόμενοι να μπορέσουν να υποβάλλουν σωστά τους φακέλους τους, όσο πιο πολλοί γίνεται. Η δράση διαθέσει 9 εκ. ευρώ δημόσια χρηματοδότηση και απευθύνεται σε επιχειρήσεις μεταποίησης ή τουρισμού, υφιστάμενες ή υπό ίδρυση», τόνισαν τα αρμόδια στελέχη. Το ενδιαφέρον δεν είναι πολύ μεγάλο και υπάρχουν κονδύλια για χρηματοδότηση, ενώ δεν προβλέπεται μέχρι στιγμής να δοθεί παράταση.

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικής Ανάπτυξης Γιώργος Βαβλιάρας τόνισε πως στόχος είναι να βοηθηθούν οι επιχειρήσεις που θα σηκώσουν το βάρος της ανάπτυξης της περιοχής. «Με όσα προβλήματα υπάρχουν σήμερα στην περιοχή, τα μάτια μας είναι στραμμένα στην επιχειρηματικότητα και πιστεύουμε ότι μόνο μέσα από εκεί μπορούμε να έχουμε θέσεις εργασίας», τόνισε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι η νέα περιφερειακή αρχή έχει σημαία της την επιχειρηματικότητα , λέγοντας επίσης ότι θα στηρίξουν τους επιχειρηματίες, με συνεχής ενημέρωση ώστε οι επιχειρήσεις να μπορούν να σταθούν με καινοτομία.

9 εκ. ευρώ προϋπολογισμός – Οι επιχορηγούμενες δαπάνες

Η Δράση «Ίδρυση και εκσυγχρονισμός υφιστάμενων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων μεταποίησης και τουρισμού» στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας» αφορά στην ενίσχυση των Πολύ Μικρών, Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων στους τομείς Μεταποίησης και Τουρισμού για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων, ώστε να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα και κατ” επέκταση να βελτιωθεί η θέση τους στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

Η Δράση έχει συνολικό προϋπολογισμό δημόσιας δαπάνης 9 εκ. € στο σύνολο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κάθε επενδυτικού σχεδίου κυμαίνεται από 80.000 € έως και 500.000 €. Το ποσοστό της επιχορήγησης ανέρχεται σε 35% του επιχορηγούμενου προϋπολογισμού για τις μεσαίες επιχειρήσεις (από 50 άτομα και πάνω) και 45% για πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις (από 0 έως 50 άτομα).

Οι επιχορηγούμενες δαπάνες αφορούν: Κατασκευές, διαμορφώσεις και κτηριακών εγκαταστάσεων και περιβάλλοντος χώρου, Προμήθεια Μηχανημάτων και Εξοπλισμού, Αγορά Μεταφορικών Μέσων, Αγορά Λογισμικού, Κατασκευή Ιστοσελίδας και E-shop και Πιστοποίηση προϊόντων-υπηρεσιών-διαδικασιών.

Ως ημερομηνία έναρξης επιλεξιμότητας δαπανών ορίζεται η ημερομηνία υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης.

Η ημερομηνία έναρξης των ηλεκτρονικών υποβολών (www.ependyseis.gr) των αιτήσεων και για τις Δράσεις ξεκινά στις 2/7/2019, ενώ η ημερομηνία λήξης ηλεκτρονικών υποβολών των αιτήσεων ολοκληρώνεται στις 31/10/2019.


Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team