Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > ΜΕΑ: Ένα έργο που δεν δικαιούσαι να σνομπάρεις – Γράφει ο Αντώνης Κ. Πουγαρίδης

ΜΕΑ: Ένα έργο που δεν δικαιούσαι να σνομπάρεις – Γράφει ο Αντώνης Κ. Πουγαρίδης

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Μια προσπάθεια τεχνητής υποβάθμισης της τελετής των εγκαινίων της ΜΕΑ της ΔΙΑΔΥΜΑ, ζήσαμε τις προηγούμενες ημέρες. Η προσπάθεια αυτή καρποφόρησε, οπότε η τελετή δεν είχε τη λάμψη που της έπρεπε. Φυσικά δεν ευθύνεται για αυτό η ΔΙΑΔΥΜΑ, ούτε η συνεργαζόμενη εταιρία για την κατασκευή και τη λειτουργία της Μονάδας. Φταίμε εμείς, οι ομάδες πολιτών που θα απολαύσουμε τα προνόμια της λειτουργίας του έργου, και που συμβάλλαμε στη θεσμική υποβάθμιση της τελετής εγκαινίων του.

Μιλάμε για την Πρώτη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην Ελλάδα. Σε μια Ελλάδα, που είναι έτη φωτός πίσω σε ζητήματα διαχείρισης απορριμμάτων, ζητήματα που θεωρούνται ζητήματα πολιτισμού. Η Δυτική Μακεδονία για λόγους που είναι γνωστοί, κατάφερε να είναι η πρώτη ελληνική Περιφέρεια που βγάζει την Ελλάδα ασπροπρόσωπη σεβόμενη την Κοινοτική Νομοθεσία, και θέτει σε χρήση την πρώτη ελληνική ΜΕΑ δεχόμενη το μεγαλύτερο κόστος που απαιτεί η διαχείριση από την ταφή. Όλοι μέσα μας, είμαστε περήφανοι γι” αυτό. Πόσο δε μάλλον, όταν συνειδητοποιούμε πως για πολύ ακόμα καιρό, θα είμαστε η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ελληνική Περιφέρεια που θα διαχειρίζεται τα απορρίμματα της, αφού με τον έναν ή τον άλλο τρόπο Κυβερνήσεις και ΟΤΑ μπλοκάρουν την κατασκευή και λειτουργία αντίστοιχων ΜΕΑ στην υπόλοιπη Επικράτεια.

Με βάση τα παραπάνω, θα περίμενε κανείς σύσσωμες τις αυτοδιοικητικές Αρχές, Κοινοβουλευτικούς, πρώην αιρετούς, και τον κόσμο όλο, να πανηγυρίζουν για το καινοτόμο κατόρθωμα, και να εισπράξουν τα συγχαρητήρια των Κυβερνητικών που ήρθαν για να επιβραβεύσουν αυτήν την προσπάθεια.  Και όχι μόνο των Κυβερνητικών: στην τελετή παρέστη πλήθος Τεχνοκρατών, Δημάρχων από όλη τη Χώρα, εκπροσώπων Φορέων και Οργανισμών από όλη την Ελλάδα και το Εξωτερικό, με συνέπεια οι παρόντες «ξένοι», να είναι περισσότεροι από τους παρόντες «ντόπιους». Ήρθαν δηλαδή από όλα τα μήκη και πλάτη, για να μας συγχαρούν για ένα κεφαλαιώδες έργο το οποίο εμείς σνομπάρουμε. Δεν παιζόμαστε με τίποτα.

Η τελετή θα ξεχαστεί. Αυτό που θα μείνει είναι το έργο. Αυτό που θα μείνει είναι πως οι Δήμαρχοι από την Κεντρική Μακεδονία, τη Θράκη και την Κρήτη θα το παρουσιάζουν σαν «έργο-πρότυπο» στους συνδημότες τους. Θα μείνει επίσης, το ότι οι Γιώργος Σταθάκης και Σωκράτης Φάμελλος θα προσθέσουν τη ΜΕΑ στο πορτφόλιο της Κυβέρνησης Τσίπρα παρουσιάζοντας την ως ένα από τα πιο καινοτόμα πρότζεκτ που κατασκευάστηκαν και λειτούργησαν στη θητεία τους.

Κακά τα ψέματα, όλοι ξέρουμε πως «τα λεφτά είναι στα σκουπίδια». Ξέρουμε επίσης πως σύμμαχοι και πολέμιοι τέτοιων έργων, θα ευθυγραμμιστούν με την κοινή λογική, αργά ή γρήγορα, με το καλό ή με το κακό. Οφείλουν όμως, να υπερασπίζονται το αυτονόητο, ανεξαρτήτως των συνθηκών, των συγκυριών, και των επιλεχθέντων κατασκευαστών.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Αντώνης Πουγαρίδης

Είναι ο Εκδότης της εφημερίδας "Πτολεμαίος" από μικρή ηλικία φορτώθηκε την ταμπέλα του εκδοτικού κατεστημένου. Είναι Διπλωματούχος Ηλεκτρονικός Μηχανικός.