Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Με τον Περιφερειάρχη Γ. Κασαπίδη συναντήθηκε ο “ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ” – Επί τάπητος ο σχεδιασμός για την «επόμενη ημέρα» της περιοχής

Με τον Περιφερειάρχη Γ. Κασαπίδη συναντήθηκε ο “ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ” – Επί τάπητος ο σχεδιασμός για την «επόμενη ημέρα» της περιοχής

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Τις πάγιες θέσεις και απόψεις του Σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ αλλά και τις προτάσεις του –έτσι όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες του συνδικάτου- που έχουν να κάνουν με το θέμα της ΔΕΗ, ανάπτυξε στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας το Προεδρείο του Σωματείου κατά την συνάντησή τους το βράδυ της Τρίτης (1.10.2019).

Οι ραγδαίες εξελίξεις που αφορούν στη ΔΕΗ (εξαγγελίες για κλείσιμο των μονάδων ως το 2028, Πτολεμαΐδα V κοκ) και κυρίως οι ανησυχίες που αυτές δημιουργούν στους εργαζόμενους και τους πολίτες των ενεργειακών κέντρων, κατέστησαν επιτακτική την συνάντηση συνδικάτου – περιφέρειας. Μία συνάντηση η οποία έδωσε, παράλληλα, τη δυνατότητα στο προεδρείο να ευχηθεί στον νέο Περιφερειάρχη καλή δύναμη και αποτελεσματικό έργο.

Στον απόηχο της συνεδρίασης του Διοικητικού του Συμβουλίου, από πλευράς σωματείου εκφράστηκε η αναγκαιότητα ο κ. Κασαπίδης, ως «πρώτος πολίτης» της Περιφέρειάς του, να αναλάβει τον συντονισμό θεσμών και φορέων έτσι ώστε από κοινού να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο σχετικά με τα ζητήματα της ΔΕΗ, το οποίο και να παρουσιαστεί στο Πρωθυπουργό.

Στόχος είναι να μπούνε οι βάσεις για ένα πλάνο δίκαιης και ομαλής μετάβασης της περιοχής στη μεταλιγνιτική περίοδο και να διασφαλιστούν όλα αυτά τα οποία θα δώσουν στους εργαζόμενους και στις τοπικές κοινωνίες την σκυτάλη που θα τους επιτρέψει να «τρέξουν» στον επόμενο γύρο του αγώνα και δε θα τους αφήσουν χωρίς προοπτική, χωρίς εχέγγυα ανάπτυξης, χωρίς ευνοϊκές εξελίξεις.

Το θετικό κλίμα που επικράτησε κατά τη διάρκεια της συνάντησης, δημιουργεί προσδοκίες ότι ενόψει και τις προγραμματισμένης για το απόγευμα της Παρασκευής (4.10.2019) συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, θα υπάρξει η δυνατότητα να δρομολογηθούν άμεσα κάποια πράγματα ώστε να καταστεί εφικτός ο προγραμματισμός της επόμενης ημέρας. 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team