Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Ελλάδα > Με το νέο έτος οι περιφερειακές άδειες

Με το νέο έτος οι περιφερειακές άδειες

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Με την είσοδο του νέου έτους αναμένεται να απασχολήσει την κυβέρνηση και το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο το ζήτημα της αδειοδότησης των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών, καθώς στόχος του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι να μπει τάξη σε αυτό το, ομολογουμένως, χαοτικό τοπίο. Το σχετικό πλάνο βρίσκεται ήδη υπό επεξεργασία, καθώς είναι κοινός τόπος πως, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά σύνθετο ζήτημα, θα πρέπει να υπάρξουν συγκεκριμένες νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα λαμβάνουν υπ’ όψιν τους το σύνολο των σχετικών παραμέτρων.

 

Την ίδια ώρα και για πρώτη φορά το τελευταίο διάστημα, συζητείται εντόνως και το χρονοδιάγραμμα για την αδειοδότηση θεματικών τηλεοπτικών σταθμών πανελλήνιας εμβέλειας, που, πάντως, όπως και να ’χει, θα έρθει σε μεταγενέστερο χρόνο από την αντίστοιχη διαδικασία για τα περιφερειακά κανάλια. Βλέπετε, το ενδιαφέρον των καναλαρχών για το συγκεκριμένο μέτωπο είναι ιδιαίτερα σοβαρό και έντονο, είτε γιατί κάποιοι εξ αυτών βλέπουν με καλό μάτι την απόκτηση θεματικής άδειας (περίπτωση ΑΝΤ1 και Θοδωρή Κυριακού, ενώ στο παρελθόν είχε επιδείξει έντονη κινητικότητα και η πλευρά Αλαφούζου) είτε γιατί κάποιοι άλλοι διαμηνύουν σε όλους τους τόνους πως θα πρέπει να ξεκαθαρίσει μια και καλή η τηλεοπτική πραγματικότητα εντός του 2020, ώστε να μη δημιουργούνται συνεχώς νέα δεδομένα στον ανταγωνισμό.

 

Για την ιστορία και μόνο, αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα έχει συζητηθεί στο ύψιστο επίπεδο και είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν εξελίξεις στο πρώτο εξάμηνο του νέου έτους.

Πηγή: media.gr

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team