Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Με τις εικαστικές της δημιουργίες η συντοπίτισσά μας Πηνελόπη Πασχαλίδου-Κακανά, τιμά τον Εθνικό εορτασμό των 200 χρόνων από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ του 1821! (της Κούλας Πουλασιχίδου)

Με τις εικαστικές της δημιουργίες η συντοπίτισσά μας Πηνελόπη Πασχαλίδου-Κακανά, τιμά τον Εθνικό εορτασμό των 200 χρόνων από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ του 1821! (της Κούλας Πουλασιχίδου)

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
emailΠεράσανε 200 χρόνια από την επανάσταση 1821 και ακόμα η μνήμη της ιστορίας, μας ακολουθεί διεγείροντας αισθήματα υπερηφάνειας για την Ελληνική μας καταγωγή. Και πώς αλήθεια να μην εκστασιάζεται κανείς, αντικρίζοντας εικόνες και πρόσωπα που έχουν γράψει ιστορία, σημαντικές μορφές και σύμβολα που θυμίζουν Ελλάδα, μέσα από τα έργα της συντοπίτισσάς μας εικαστικού Πηνελόπης Πασχαλίδου –Κακανά;

Επιθυμώντας να βάλει το δικό της «λιθαράκι» στο Γενικό Εθνικό εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική επανάσταση, η δημιουργός αποτύπωσε στον καμβά με ρεαλισμό και ακρίβεια, με ευαίσθητο μάτι και ψυχή, ήρωες του 1821, σκηνές αγώνων και ιερά σύμβολα. Πρόκειται για εικαστικές δημιουργίες, που παίρνουν τη θέση των λέξεων και αφηγούνται τη ζωή των Ελλήνων, υπό τον τουρκικό ζυγό, ενώ σχεδόν σε όλα τα έργα με τα πορτραίτα των Ηρώων και των συμβόλων της ιστορίας, πρωταγωνιστούν η Ελληνική Σημαία, η φουστανέλα και τα τσαρούχια.

Επιπλέον η εικαστικός φιλοτέχνησε, αφιλοκερδώς , τον προαύλιο χώρο του Σχολείου της γενέτειράς της Τοπικής Κοινότητας Πελαργού Φλώρινας ,με τη σύμφωνη γνώμη του Προέδρου της. Να σημειωθεί ότι η κ. Κακανά ευχαρίστησε θερμά τη Δασκάλα της Ντανιέλα Σιδηροπούλου, για την παρότρυνσή της να υλοποιήσει την ιδέα και επιθυμία της.

ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Δήμος Γρεβενών: Ανοίγει λόγω καύσωνα η κλιματιζόμενη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου για τους πολίτες

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Στη διάθεση των δημοτών θα είναι από τη Δευτέρα 2 Αυγούστου και από τις 9 το πρωί έως ...