Αρχική > Slider > Με τη συμμετοχή Κασαπίδη η πρώτη συνεδρίαση της Διυπουργικής για τη Δίκαιη Μετάβαση

Με τη συμμετοχή Κασαπίδη η πρώτη συνεδρίαση της Διυπουργικής για τη Δίκαιη Μετάβαση

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργου Κασαπίδη, ξεκινήσει πριν από λίγη ώρα η πρώτη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής για τη Δίκαιη Μετάβαση.

Η παρουσία του Περιφερειάρχη, σύμφωνα με πληροφορίες, «κλείδωσε» κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή καθώς κάτι τέτοιο δεν είχε αρχικά προβλεφθεί.

Ο Γιώργος Κασαπίδης, βρέθηκε σήμερα το πρωί στην Αθήνα στα πλαίσια της εκδήλωσης «Εθνικό Αναπτυξιακό Συνέδριο για το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027» στην οποία μίλησε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη Δυτική Μακεδονία.

Στην εκδήλωση το παρών έδωσε και η Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής, Ελίζα Φερέιρα, με την οποία ο Περιφερειάρχης είχε μια πρώτη συνομιλία, ενώ φαίνεται πως με παρέμβαση συγκεκριμένου Υπουργού η ίδια αποδέχτηκε τη συμμετοχή Κασαπίδη στην πρώτη συνεδρίαση της Διουπουργικής Επιτροπής.

Στην Κυβερνητική Επιτροπή εκτός από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, συμμετέχουν οι Υπουργοί Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας , Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκης Βορίδης, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιος για θέματα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών κ. Γεράσιμος Θωμάς και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αρμόδιος για τις Δημόσιες Επενδύσεις και το ΕΣΠΑ κ. Γιάννης Τσακίρης. Στις συνεδριάσεις μπορούν να καλούνται κατά περίπτωση οι συναρμόδιοι Υπουργοί.

Υπενθυμίζεται πως ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας είναι μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής που θα καταρτίσει το σχέδιο για τη Δίκαιη Μετάβαση, με τη συμμετοχή του στη Διυπουργική σήμερα να αποκτά μια ιδιαίτερη σημασία.

Ζήσης Πιτσιάβας

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Ζήσης Πιτσιάβας