Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Με θετικά μηνύματα κύλησε η πρώτη εβδομάδα των εκπτώσεων στην τοπική αγορά

Με θετικά μηνύματα κύλησε η πρώτη εβδομάδα των εκπτώσεων στην τοπική αγορά

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email


Δάλλας


Με θετικά μηνύματα έκλεισε η πρώτη εβδομάδα των μεγάλων θερικών εκπτώσεων για την τοπική αγορά, που τη φετινή χρονιά κυριολεκτικά «μάτωσε», λόγω covid και περιοριστικών μέτρων που κράτησαν τα μαγαζιά για μήνες κλειστά, τόσο σε Εορδαία όσο και σε Κοζάνη.

Οι εκπτώσεις εφέτος, με απόφαση του υπουργείου, ξεκίνησαν μια εβδομάδα νωρίτερα, ώστε να μπορέσει η οικονομία στον εμπορικό κλάδο να «ανασάνει». Αν και αιφνιδιασμένοι, οι έμποροι τόσο σε Κοζάνη, όσο και σε Πτολεμαΐδα, ξεκίνησαν με καλούς οιωνούς.

Μιλώντας στον «Π» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης Αθανάσιος Δραγατσίκας, τόνισε πως τα πρώτα μηνύματα από την πρώτη εβδομάδα, ήταν θετικά. Ο κόσμος βγήκε, ψώνισε και τα μαγαζιά είχαν κόσμο. «ο κόσμος φάνηκε πως περίμενε τις εκπτώσεις, όπως και τα καταστήματα, τα οποία με τη σειρά τους κάνουν μεγάλες εκπτώσεις σε εμπορεύματα. Υπάρχει επάρκεια εμπορευμάτων, ενώ το ποσοστό των εκπτώσεων φτάνει από 20% μέχρι και 60%».

Ωστόσο, την Κυριακή, τοπικά, στην Κοζάνη άνοιξε μόλις το 5%, και κυρίως μεγάλες αλυσίδες, για αυτό και δεν είχε κόσμο η αγορά.

Η αγορά ξεκίνησε δυνατά, μιας και όπως τονίζει ο εμπορικός κόσμος, στόχος είναι να τζιράρουν για να καλύψουν οικονομικές υποχρεώσεις, μιας και οι οικονομικές ενισχύσεις στους πληττόμενους ακόμη δεν έχουν δοθεί.

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Τα αποτελέσματα της παραγωγικής 2ης Αγωνιστικής στην Α΄ Ε.Π.Σ. Κοζάνης όπου σημειώθηκαν 39 γκολ

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Με τα τρία εναπομείναντα παιχνίδια ολοκληρώθηκε σήμερα η 2η αγωνιστική στην Α΄ ΕΠΣ Κοζάνης. Στην Αιανή η τοπική ...