Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Με πράσινο υδρογόνο η θέρμανση σπιτιών στη Σκωτία

Με πράσινο υδρογόνο η θέρμανση σπιτιών στη Σκωτία

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Με υδρογόνο που θα παράγεται χρησιμοποιώντας ανανεώσιμες πηγές θα θερμανθούν 300 σπίτια στη Σκωτία στο πλαίσιο μιας πολιτικής για την κάλυψη των αναγκών θερμότητας εξ ολοκλήρου από υδρογόνο μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας.

Προς αυτή την κατεύθυνση, στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έχει ήδη δώσει στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για ένα σχέδιο 10 σημείων για τη λεγόμενη «πράσινη βιομηχανική επανάσταση». Αυτό άρχισε ήδη να γίνεται πράξη  με τον Ofgem, τον ρυθμιστή ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου, να ανακοινώνει ότι θα παρέχει χρηματοδότηση έως και 18 εκατομμύρια λίρες (24,12 εκατομμύρια δολάρια) για ένα πρόγραμμα με έδρα τη Σκωτία που επικεντρώνεται στη χρήση υδρογόνου για τη θέρμανση σπιτιών. Περαιτέρω επένδυση ύψους 6,9 εκατομμυρίων λιρών για το έργο, γνωστό ως H100 Fife, θα προέλθει από την κυβέρνηση της Σκωτίας.

Σε μια δήλωση, η SGN, μια εταιρεία που είναι υπεύθυνη για το δίκτυο φυσικού αερίου στη Σκωτία και τη νότια Αγγλία, δήλωσε ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν για την παράδοση αυτού που περιέγραψε ως ένα πιλοτικό δίκτυο υδρογόνου που καλύπτει τις ανάγκες για θέρμανση και μαγείρεμα με μηδενικές εκπομπές άνθρακα σε περίπου 300 σπίτια από το τέλος του 2022.

Για την πρωτοβουλία H100 Fife, η υπεράκτια αιολική ενέργεια θα χρησιμοποιηθεί για την τροφοδοσία μιας εγκατάστασης ηλεκτρόλυσης, η οποία με τη σειρά της θα παράγει το υδρογόνο.

Σε δήλωση του ο Paul Wheelhouse, υπουργός Ενέργειας της Σκωτίας, χαρακτήρισε το έργο ως «κρίσιμο βήμα προς την κατανόηση των επιλογών μας για την απανθρακοποίηση».

πηγή: gazzeta.gr

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Ptolemeos Fm 20/01: Δείτε το σημερινό δελτίο ειδήσεων στο ραδιόφωνο του Viva Gr

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Ptolemeos Fm 20/01: Δείτε το σημερινό δελτίο ειδήσεων στο ραδιόφωνο του Viva Gr   Δείτε επίσης στο E-PTOLEMEOS.GR: ...