Αρχική > Slider > Με νόμο του κράτους ανεξάρτητο το Βελβεντό – Ψηφίστηκε η τροπολογία

Με νόμο του κράτους ανεξάρτητο το Βελβεντό – Ψηφίστηκε η τροπολογία

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Με νόμο του κράτους ανεξάρτητο κηρύσσετε πλέον το Βελβεντό, το οποίο ανεξαρτητοποιείται από τον Δήμο Σερβίων – Βελβεντού και γίνεται αυτόνομος Δήμος. Η σχετική τροπολογία ψηφίστηκε σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, μόλις πριν από λίγα λεπτά, από την ελληνική Βουλή .

Οι κάτοικοι του Βελβεντού περίμεναν δέκα χρόνια για αυτή την εξέλιξη και σήμερα έχουν κάθε λόγο να πανηγυρίζουν την αυτονομία τους. Μιλώντας στον «Π» ο Μανώλης Στεργίου από την «Κοινωνία των Πολιτών» του Βελβεντού, αρκέστηκε να δηλώσει τα εξής: «Είμαστε χαρούμενοι που δικαιώθηκε ο αγώνας μας. Η αυτοδιοίκηση επιστρέφει στο Βελβεντό. Ευχαριστούμε την κυβέρνηση, τον υπουργό, τους βουλευτές, αλλά και τον περιφερειάρχη και όλους όσους συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθεια», προσθέτοντας πως θα ακολουθήσει αναλυτική ευχαριστήρια έγγραφη ανακοίνωση.

 

 

«Μετά από 10 χρόνια εμπαιγμού των κατοίκων του Βελβεντού από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, Ήρθε η ώρα της δικαίωσης από την κυβέρνηση και με την αποφασιστική συμβολή 4 βουλευτών της περιοχής. Οι βελβεντινοί αγωνίστηκαν γι αυτό και το άξιζαν και μένει να αποδειχθεί και στο μέλλον ότι ο δήμος Βελβεντού θα ξαναγίνει ο υποδειγματικός δήμος που υπήρξε στο παρελθόν Για άλλες περιπτώσεις που σκάφτονται να υποβάλλουν παρόμοια αιτήματα, και στην περιοχή μας, όπως το Βόιο, τα Καμβούνια και την Αιανή, η τροπολογία προβλέπει τη σύσταση επιτροπής που θα εξετάσει το χωροταξικό της αυτοδιοίκηση», δήλωσε στον «Π» ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Θεοφύλακτος για αυτή την εξέλιξη.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Βάσω Σάφη