Αρχική > Αρθρογραφία > Με μία «ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ» σε 15 χώρες ,ο φετινός εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος 2021!!! (της Κούλας Πουλασιχίδου)

Με μία «ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ» σε 15 χώρες ,ο φετινός εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος 2021!!! (της Κούλας Πουλασιχίδου)

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
emailΕίναι αποδεδειγμένο ότι η κάθε μέρα που περνάει αφήνει πίσω της, τις εμφανείς επιπτώσεις από την καταστροφική δραστηριότητα του ανθρώπου στο περιβάλλον σε τοπικό, Εθνικό , αλλά και πλανητικό επίπεδο.

Το μέλλον της ανθρωπότητας σαφώς και είναι αλληλένδετο με το μέλλον των οικοσυστημάτων, που μας παρέχουν όλα εκείνα τα οποία είναι απαραίτητα για να ζούμε, αλλά και την απέραντη ομορφιά του φυσικού κόσμου.  Είναι προφανές ότι πάρα πολλά είναι τα προβλήματα που ταλαιπωρούν τον πλανήτη μας, περισσότερο από ποτέ, με αποτέλεσμα να εκπέμπει SOS!

Είναι ζητήματα που παραμένουν άλυτα, όπως το φαινόμενο του θερμοκηπίου και η αλλαγή του κλίματος, η αλόγιστη χρήση των φυσικών πόρων, η ερημοποίηση, ο υπερπληθυσμός και πολλά άλλα , που οδήγησαν στην περιβαλλοντική κρίση της εποχής μας . Επιβάλλεται όσο ποτέ άλλοτε η αφύπνιση όλων , για όσα συμβαίνουν γύρω μας, οφείλουμε να ξαναβρούμε την ανθρωπιστική και πολιτιστική διάσταση της ανάπτυξης , ώστε να επανασυνδεθούμε με το φυσικό μας κόσμο.

Πρέπει να δραστηριοποιηθούμε και να συνεργαστούμε , για την προστασία του περιβάλλοντος, τηρώντας τους φυσικούς κανόνες , γιατί εάν δεν προσπαθήσουμε να αλλάξουμε την υπάρχουσα κατάσταση , ίσως πολύ σύντομα να βρεθούμε εμείς και τα παιδιά μας αντιμέτωποι με την «εκδίκηση» της φύσης.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η 2α Ιουνίου 2021, που είναι αφιερωμένη στην» Ανακύκλωση» , ας αποτελέσει προσωπικό προσκλητήριο αφύπνισης για την προστασία του πλανήτη, σε μία εποχή που τα δεδομένα αλλάζουν τόσο ραγδαία ,σε παγκόσμιο επίπεδο !

ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Μεταμόρφωση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, του Λυτρωτή και Σωτήρος του κόσμου- Γράφει ο Παναγιώτης Μυργιώτης

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Την 6η Αυγούστου η Αγία μας εκκλησία εορτάζει μια μεγάλη Δεσποτική εορτή. Τη  Μεταμόρφωση του Σωτήρος Ιησού Χριστού. ...