Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η ημερίδα που διοργάνωσε η Στέγη Ποντίων Αμυνταίου και Περιχώρων με θέμα: «Η γεωπολιτική κατάσταση στην Α. Μεσόγειο, (Ελλάδα-Τουρκία-Βαλκάνια)» – ΒΙΝΤΕΟ

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η ημερίδα που διοργάνωσε η Στέγη Ποντίων Αμυνταίου και Περιχώρων με θέμα: «Η γεωπολιτική κατάσταση στην Α. Μεσόγειο, (Ελλάδα-Τουρκία-Βαλκάνια)» – ΒΙΝΤΕΟ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Η Στέγη Ποντίων Αμυνταίου και Περιχώρων πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία, ημερίδα με θέμα: «Η  γεωπολιτική κατάσταση στην Α. Μεσόγειο» (Ελλάδα-Τουρκία-Βαλκάνια), το Σάββατο 09 Νοεμβρίου 2019, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Στέγης.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν οι βουλευτές Φλώρινας, κ. Γιάννης Αντωνιάδης (επιστολικά λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων) και κα. Θεοπίστη Πέρκα, ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας, κ. Ιωάννης Κιοσές και ο Δήμαρχος Αμυνταίου, κ. Άνθιμος Μπιτάκης. Στην κατάμεστη αίθουσα παρευρέθηκαν επίσης, ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αμυνταίου, κ. Χρήστος Θωμαΐδης, ο Περιφερειακός σύμβουλος, κ. Ιωάννης Στρατάκης, οι επικεφαλής Δημοτικών Συνδυασμών, σύμβουλοι, κ. Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης και Τρύφων Γρομπανόπουλος, o Αντιπρόεδρος τ Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Ιωάννης Λιάσης,  ο Διευθυντής του εργοστασίου εμφιάλωσης Ξινό Νερό Α.Ε., κ. Γιώργος Τσιρώνης, ο Διοικητής 1ου Συντάγματος ΠΖ Νικόλαος Γκώνης και ο Διοικητής 1ου Ε.Γ. 9ης Ταξιαρχίας Νικόλαος Καλόγηρος, τον συντονισμό της εκδήλωσης επιμελήθηκε το Δ.Σ. του συλλόγου.

Διακεκριμένοι εισηγητές προσέγγισαν το αντικείμενο της ημερίδας τόσο με επιχειρηματική, όσο και με επιστημονική μέθοδο.

Συγκεκριμένα, ο Αντιναύαρχος ε.α., Δημήτρης Τσαϊλάς, αναφέρθηκε στις μεθοδεύσεις που μεταχειρίζονται κράτη της Βαλκανικής, προκειμένου να επεκτείνουν τα γεωγραφικά τους όρια, υποσκάπτοντας την ειρήνη στην περιοχή, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη συγκρότησης μιας στιβαρής πολιτικής εθνικής ασφαλείας εκ μέρους της Ελλάδος.

Ο διεθνολόγος-ερευνητής ΕΚΕΟ/ΕΛΙΑΜΕΠ, Νικόλαος Παούνης, επισήμανε την αλλαγή πολιτικής στην μετα-κεμαλική Τουρκία, η οποία υιοθετεί αντιδημοκρατικές-ολοκληρωτικές τακτικές, προκειμένου να πετύχει τους εθνικούς της στόχους, ενώ στη συνέχεια ανέλυσε το επιχειρησιακό σχέδιο της Τουρκίας στο Συριακό έδαφος.

Από την πλευρά του ο δημοσιογράφος, κ. Παντελής Σαββίδης, χαρακτήρισε επίθεση των Τούρκων κατά των Κούρδων γενοκτονία, εξέφρασε τους προβληματισμούς για επιλεκτική ευαισθησία των εξωτερικών παραγόντων απέναντι στην Ελλάδα, ενώ  διαπίστωσε ότι η εμπλοκή της Τουρκίας στο Συριακό ζήτημα θα εξελιχθεί σε επίπεδο εντυπώσεων και όχι ουσίας.

Κοινή συνισταμένη των τριών ομιλητών, ήταν ότι η Ελλάδα οφείλει να προετοιμαστεί κατάλληλα, ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει οποιασδήποτε εκδήλωση Τουρκικής επιθετικότητα, καθώς και ότι λαός που δεν ξέρει την Ιστορία του είναι καταδικασμένος να χαθεί.

Το ενδιαφέρον της ημερίδας καταδεικνύει η ποικιλία των ερωτημάτων που έθεσε το κοινό, εκθειάζοντας παράλληλα το περιεχόμενο και την οργάνωση της ημερίδας.

Η Εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις καθιερωμένες αναμνηστικές φωτογραφίες και την παράθεση μπουφέ, που περιελάμβανε ανθρακούχα προσφορά της Ξινό Νερό Α.Ε. και παραδοσιακά εδέσματα.

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team