Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Με επικεφαλής τον Γ. Μπουτάρη, η Ομάδα Εργασίας για την Τουριστική Προβολή του Δ. Αμυνταίου που ετοιμάζει ο Μπιτάκης

Με επικεφαλής τον Γ. Μπουτάρη, η Ομάδα Εργασίας για την Τουριστική Προβολή του Δ. Αμυνταίου που ετοιμάζει ο Μπιτάκης

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
Δάλλας

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση για τη σύσταση της »Ομάδας Εργασίας για την Τουριστική Προβολή του Δήμου Αμυνταίου», την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου. Μια πρωτοβουλία του Δημάρχου Άνθιμου Μπιτάκη, που λήφθηκε με σκοπό να έχουν δυνατότητα να συμμετέχουν στο σχεδιασμό του Δήμου, άνθρωποι της πραγματικής οικονομίας, επιτυχημένοι ξενοδόχοι, οινοποιοί και εστιάτορες που ήδη συμβάλλουν στην ισχυροποίηση του «brand» της περιοχής, και έχουν το know how για το πως θα το αναβαθμίσουν.

«Σημαία» για αυτήν την προσπάθεια, αποφασίστηκε να είναι ο εκ Νυμφαίου ορμώμενος, Γιάννης Μπουτάρης. Από τον τέως Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, ζητήθηκε να γίνει πρεσβευτής του Δήμου στη σημαντική αυτή προσπάθεια, ενισχύοντας την πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής να θέσει τον Τουρισμό σε πρώτη προτεραιότητα. Άλλωστε, ο κ. Μπουτάρης όλα τα προηγούμενα χρόνια λειτουργούσε ως μια «κινητή διαφήμιση» για την περιοχή.

Η ομάδα εργασίας, θα έχει ως αντικείμενο την επεξεργασία των προτάσεων που εκπονήθηκαν από τον Δήμο, και κατατέθηκαν στα πλαίσια της σύνταξης του MASTERPLAN στην Επιτροπή για την Δίκαιη Μετάβαση και τον Κωστή Μουσουρούλη.

Επίσης, από την ομάδα εργασίας θα γίνονται εισηγήσεις για την ανάπτυξη και άλλων δράσεων που θα ενισχύσουν το τουριστικό προφίλ της περιοχής, οι οποίες θα αξιολογούνται και θα υλοποιούνται από τη δημοτική αρχή.

Στα σκαριά είναι ήδη η ενοποίηση αρχαιολογικών χώρων, η ανάδειξη των επισκέψιμων οινοποιείων και η ενοποίηση τους, ενώ ήδη σχεδιάζονται καμπάνιες σε χώρες της Βόρειας Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, τόσο για την προβολή των τοπικών προϊόντων, όσο και για την ανάδειξη των επενδυτικών ευκαιριών στην ευρύτερη περιοχή του Αμυνταίου.

Όσο για τη σύνθεση της επιτροπής, σε αυτή συμμετέχουν: ο Δήμαρχος Αμυνταίου Άνθιμος Μπιτάκης, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Θωμαΐδης Χρήστος, ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης & Οργάνωσης Μπερμπερίδης Πέτρος, ο Μπουτάρης Γιάννης (ο οποίος προεδρεύει) καθώς και οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού, της εστίασης και της οινοπαραγωγής: Ιατρίδης Άγγελος, Ιατρίδης Ιωάννης, Κοντοσώρου Πέτρα, Ναομίδης Πέτρος, Πασπάλης Θωμάς, Σιάτσκας Γρηγόρης, Στεφανίδης Ευάγγελος και Τσίπας Αναστάσιος.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Δήμος Γρεβενών: «Όλη η πλατεία ένα παιχνίδι» για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας – Μίνι βόλεϊ και τένις στην πρώτη γραμμή

Κοινοποίησε το.... Facebook Twitter Print email Με σύμμαχο τον καλό καιρό πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021 η εκδήλωση του ...