Αρχική > Slider > Με ελλείψεις εκπαιδευτικών ο αγιασμός στα σχολεία του Ν. Κοζάνης – Τεράστιο το πρόβλημα στα Ολοήμερα και Ειδικά Σχολεία – Μόλις δύο δάσκαλοι στο Ειδικό Δημοτικό Πτολεμαΐδας

Με ελλείψεις εκπαιδευτικών ο αγιασμός στα σχολεία του Ν. Κοζάνης – Τεράστιο το πρόβλημα στα Ολοήμερα και Ειδικά Σχολεία – Μόλις δύο δάσκαλοι στο Ειδικό Δημοτικό Πτολεμαΐδας

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Με δεκάδες κενές θέσεις εκπαιδευτικών αλλά πληθώρα ευχών για καλή χρονιά και καλή πρόοδο στον καθιερωμένο αγιασμό στα σχολεία ξεκίνησε χθες η φετινή σχολική χρονιά στα σχολεία του Νομού Κοζάνης.

Τα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ξεπερνούν τα 40 ενώ μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν τα ολοήμερα σχολεία και τα Ειδικά Σχολεία του νομού καθώς λείπουν οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων.

Χαρακτηριστική είναι περίπτωση του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και του Ειδικού Νηπιαγωγείου Πτολεμαΐδας, τα οποία θα λειτουργούν την επόμενη και ίσως την μεθεπόμενη εβδομάδα λίγες μόλις ώρες την ημέρα, καθώς υπάρχουν μόλις δύο δάσκαλοι.

IMG_2317

Το σχολείο θα λειτουργεί τις επόμενες δύο εβδομάδες με μερικό ωράριο μέχρι να έρθει εκπαιδευτικό και ειδικό προσωπικό, ενημέρωσε τους γονείς ο διευθυντής του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαΐδας Γιώργος Παπαδόπουλος αμέσως μετά τον αγιασμό, λέγοντας: «Δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε το σχολείο δύο μόλις δάσκαλοι και μια κοινωνική λειτουργός. Δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε με 15 μαθητές και τρεις στο νηπιαγωγείο 18.  Είναι θέμα ασφάλειας πλέον, δεν μπορούμε ούτε να φυλάξουμε τα παιδιά.»

IMG_2322

Τις ευχές τους στα παιδιά του Ειδικού Δημοτικού και Νηπιαγωγείου εξέφρασαν ο αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Παναγιώτης Πλακεντάς, ο αντιδήμαρχος Εορδαίας Γιώργος Κοκκινίδης και ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μίμης Δημητριάδης. Ο τελευταίος μάλιστα επισήμανε ότι έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες και σύντομα θα καλυφθούν όλα τα κενά στα σχολεία.

Τη συνεργασία όλων των γονέων με τους δασκάλους των παιδιών τους ζήτησε ο σχολικός σύμβουλος, Δημήτρης Πλωμαρίτης, ενώ ο πρόεδρος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ευχήθηκε να καλυφθούν όσο το δυνατόν πιο σύντομα τα κενά σε εκπαιδευτικό και  βοηθητικό προσωπικό.

Τη συνεργασία όλων των γονέων με τους δασκάλους των παιδιών τους ζήτησε ο σχολικός σύμβουλος, Δημήτρης Πλωμαρίτης,

proistamengampouras

Μιλώντας στον αγιασμό του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαΐδας ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κοζάνης, Γιάννης Γκαμπούρας, ανέφερε ότι έχει γίνει μια μεγάλη προσπάθεια έτσι ώστε να ξεκινήσουν όλα τα σχολεία τη λειτουργία τους χωρίς προβλήματα, ενώ παράλληλα και οι δήμοι έκαναν κι εκείνοι  μια μεγάλη προσπάθεια να συντηρήσουν τα σχολικά κτήρια παρ’ όλο ότι δεν πήραν φέτος οικονομική ενίσχυση για να γίνουν όπως έπρεπε οι επισκευές σχολικών μονάδων. Εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους άνδρες της Τροχαίας για την βοήθεια που παρέχουν ώστε να είναι ασφαλείς οι μαθητές των σχολείων και ευχήθηκε μια καλή σχολική χρονιά.

Σε δήλωσή του στον «Π» ο κ. Γκαμπούρας ανέφερε ότι τα σχολεία και δη «τα πρωινά τμήματα», λειτουργούν  κανονικά, καθώς παραδέχθηκε ότι υπάρχουν κενά στα σχολεία σε ειδικότητες, τα οποία αναμένονται να καλυφθούν την ερχόμενη εβδομάδα με τις προσλήψεις των αναπληρωτών από προγράμματα του ΕΣΠΑ: ένα για τα ολοήμερα σχολεία, ένα για σχολεία αναμορφωμένου προγράμματος και ένα για τα ειδικά σχολεία.

Και οικονομικά προβλήματα

daskaloi

Στις δυσκολίες με τις οποίες ξεκινά η φετινή σχολική χρονιά αναφέρθηκε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εορδαίας σε συνέντευξη Τύπου, καθώς όπως τόνισε η πρόεδρος του συλλόγου Κατερίνα Ασπράγκαθου υπάρχουν κενά στα  ολοήμερα σχολεία σε ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό, αλλά και διότι δεν έχει καταβληθεί η τρίτη τακτική δόση- επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για να καλυφθούν οι λειτουργικές τους ανάγκες.

«Έχουμε πολλές ελλείψεις στις ειδικότητες στα σχολεία σε γυμναστές, μουσικούς και δασκάλους ξένων γλωσσών και αναμένουμε το αργότερο σε 15 μέρες τουλάχιστον να έχουν καλυφθεί αυτά τα κενά», ανέφερε το μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου της Πρωτοβάθμιας, Αλεξάνδρα Γρηγοριάδου, ενώ η πρόεδρος των δασκάλων- νηπιαγωγών στιγμάτισε και το γεγονός ότι δεν έχει συσταθεί ακόμη το προεδρείο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας (ΔΟΕ) το οποίο θα πρέπει να κινηθεί άμεσα για τα μέτρα που έχουν ψηφιστεί στο τρίτο μνημόνιο και αφορούν την παιδεία, αλλά και το θέμα της αξιολόγησης.

 

Ανέγερση κτηρίου για το 2ο ΕΠΑΛ

 

IMG_2277

Τις ευλογίες και ευχές του μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητου για καλή χρονιά, υγεία και προκοπή, μετέφερε στους μαθητές των 1ου και 2ου Γενικών Λυκείων Πτολεμαΐδας ο αρχιερατικός επίτροπος Εορδαίας π. Νικηφόρος Μανάδης, κατά την τέλεση του καθιερωμένου αγιασμού για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Τις ευχές του για καλή χρονιά εξέφρασε στον χαιρετισμό του και ο αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Πολιτισμού, Παύλος Τσότσος- εκπαιδευτικός και ο ίδιος, ευχόμενος επίσης κουράγιο και δύναμη σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, και ιδιαίτερα προς του μαθητές της Γ΄ Λυκείου που έχουν μπροστά τους πανελλαδικές εξετάσεις.

Ερωτηθείς από τον «Π» για το ποιος είναι ο προγραμματισμός για σχολική στέγη ο αντιπεριφερειάρχης κ. Τσότσος δήλωσε ότι έχει προγραμματιστεί η ανέγερση σχολικού κτηρίου για το 2ο Επαγγελματικό Λύκειο Πτολεμαΐδας από το ΕΣΠΑ, γιατί «παρά τις παρεμβάσεις που έγιναν χρειάζεται να γίνει ένα νέο σχολικό κτήριο για να λυθούν οι ανάγκες των μαθητών του σχολείου αυτού.»

lyce

 

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη