Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Με ελλείψεις και κενά ανοίγουν σήμερα τα σχολεία στο Ν. Κοζάνης

Με ελλείψεις και κενά ανοίγουν σήμερα τα σχολεία στο Ν. Κοζάνης

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
emailΜε κενά και ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό θα ανοίξουν σήμερα  Τετάρτη τα σχολεία του Νομού Κοζάνης. Τα σχολεία θα ανοίξουν με κάποια κενά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, τα οποία θα καλυφθούν με τη β΄ φάση αναπληρωτών (τόσο σε γενική παιδεία όσο και στην ειδική αγωγή), ενώ στην δευτεροβάθμια υπάρχουν κενά σε μαθήματα γενικής παιδείας, σε συγκεκριμένες ειδικότητες.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία και τις πληροφορίες, στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, στον πρωινό κύκλο δεν υπάρχουν κενά, ωστόσο υπάρχουν 9 ελλείψεις σε νηπιαγωγούς στα ολοήμερα, 3 ελλείψεις σε δασκάλους στα ολοήμερα, ενώ στην ειδική αγωγή (παράλληλη στήριξη, τμήματα ένταξης κ.λπ.), υπάρχουν 26 κενά. Όλα αυτά θα καλυφθούν από τη β΄ φάση αναπληρωτών. Επίσης, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης Σάκης Κωτούλας, είναι σημαντικό να τονιστεί πως και φέτος δεν έγιναν μόνιμοι διορισμοί και οι 4.500 προσλήψεις στην ειδική αγωγή, δεν έχει διευκρινιστεί αν αφορούν την πρωτοβάθμια  ή τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και αν αφορούν επιστημονικό ή βοηθητικό προσωπικό.

Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση η εικόνα που υπάρχει για τα κενά δεν άλλαξε από χθες. Δηλαδή, έχουν ζητηθεί 54 εκπαιδευτικοί και ήρθαν οι 18 σε γενική παιδεία και από τους 67 ειδικής αγωγής ήρθαν οι 52 εξ αυτών. Από τη Γενική Παιδεία, ζητήθηκαν 18 φυσικοί και ήρθαν οι 5, ενώ παραμένουν κενά σε ειδικότητες όπως μαθηματικοί, βιολόγοι στην γενική παιδεία και νοσηλευτές – γεωπόνοι στην τεχνική εκπαίδευση. Επίσης, όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Κοζάνης Ζήσης Ντούντας, το θετικό είναι πως εγκρίθηκαν όλα τα ολιγομελή τμήματα στο νομό και τα τελευταία τρία που απέμειναν, υπάρχει η υπόσχεση ότι θα εγκριθούν μέχρι σήμερα το πρωί. Ο ίδιος τόνισε πως πανελλαδικά, τα κενά υπολογίζονται ακόμη και σήμερα στις 10.000.

 

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Νεκρό αρκουδάκι, θύμα τροχαίου στην Εγνατία, λίγα μέτρα από τα διόδια της Σιάτιστας

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Νεκρό αρκουδάκι, θύμα τροχαίου στην Εγνατία, λίγα μέτρα από τα διόδια της Σιάτιστας, όπως αναφέρει ο συνεργάτης του ...