Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Στήλες > Συζητήσεις στην ptolemeos web-tv > Με δικαστική απόφαση διαγράφηκαν πανωτόκια 170.000 ευρώ σε αγρότη δανειολήπτη της πρώην ΑΤΕ – Τι λέει στο WEB TV του e-ptolemeos, για τη δικαστική απόφαση, ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Δημητρόπουλος

Με δικαστική απόφαση διαγράφηκαν πανωτόκια 170.000 ευρώ σε αγρότη δανειολήπτη της πρώην ΑΤΕ – Τι λέει στο WEB TV του e-ptolemeos, για τη δικαστική απόφαση, ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Δημητρόπουλος

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Μια σημαντική δικαστική νίκη πέτυχε το δικηγορικό γραφείο του Κωνσταντίνου Δημητρόπουλου στην Πτολεμαΐδα, για αγρότισσα πελάτισσά του, δανειολήπτρια της π. Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος, που δικαιώθηκε δικαστικά για πανωτόκια ύψους 170.000 ευρώ.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στη WEB TV του e-ptolemeos.gr και τον Αντώνη Πουγαρίδη, ο κ. Δημητρόπουλος περιέγραψε, αρχικά, το ιστορικό της υπόθεσης: Στα χρόνια πριν το 2004, η εν λόγω αγρότισσα, είχε υπογράψει κάποιες συμβάσεις αγροτικών δανείων με την τότε Αγροτική Τράπεζα, τις οποίες συμβάσεις μετά το 2004 συνένωσε σε μια ενιαία σύμβαση, η οποία διέπονταν από μια συγκεκριμένη νομοθεσία για τα πανοτόκια.

Το 2005, ενώ το χρέος είχε ανέβει με τους τόκους υπερημερίας, ζητήθηκε από την αγρότισσα να υπογράψει μια πράξη αναγνώρισης οφειλής, που δεν έκανε αναφορά στους περιορισμούς και τις προϋποθέσεις του συγκεκριμένου νόμου για τα πανοτόκια.

Το ποσό ενώ θα έπρεπε να είναι σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο, με την αναγνώριση οφειλής που την έβαλε να υπογράψει η τράπεζα αναγνώρισε μια οφειλή μεγαλύτερη από το μέγιστο ποσό που θα έπρεπε να πληρώσει με βάση το νόμο, σημείωσε ο κ. Δημητρόπουλος, λέγοντας ότι ηίδια δεν το γνώριζε, καθώς δεν τη συμβούλευσε κανείς. Έφτασε, λοιπόν, το 2019 να χρωστάει 199.000 ευρώ, τη στιγμή που το αρχικό δάνειο ήταν 15-19.000 ευρώ!

Όταν δόθηκε η βεβαίωση, τότε, διαπιστώθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα στη σύμβαση και υπάρχει ενδεχόμενη ακυρότητα, οπότε και ζητήθηκε από το δικαστήριο να ακυρωθεί. «Η τράπεζα εκμεταλλεύτηκε την απειρία της γυναίκας τοκίζοντας το ποσό με τρόπο που δεν ήταν σύννομος», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η νομοθεσία, ενώ μνημονευόταν στη σύμβαση, δεν μνημονευόταν στην αναγνώριση οφειλής και για αυτό η υπόθεση έφτασε εκεί που έφτασε, σημείωσε.

Σε ερώτηση για το αν υπάρχουν πολλές ανάλογες περιπτώσεις, ο κ. Δημητρόπουλος απάντησε πως σε ό,τι αφορά με τα πανωτόκια, ο ίδιος τόνισε πως υπάρχουν και κάποιες άλλες αποφάσεις δικαστικές υπέρ των αγροτών, ενώ υπάρχουν και στο γραφείο του και άλλες τέτοιες αποφάσεις.

Πλέον, το ποσό διαγράφεται, παρά το γεγονός ότι η αγρότισσα δεν είχε αποδείξεις για όλα τα ποσά που πλήρωσε, αναγνωρίζοντας το ποσό που πρέπει να πληρώσει είναι στις 27.000 ευρώ (με τους τόκους).

Πλέον μπορεί η αγρότισσα να κάνει έφεση, όπως δικαίωμα αντίστοιχο έχει και η αντίδικος τράπεζα. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μια σημαντική δικαστική δικαίωση.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis
x

Check Also

Τώρα: Μετωπική σύγκρουση μοτοσυκλέτας με ΙΧ αυτοκίνητο στην είσοδο της Λευκόβρυσης Κοζάνης

Μοίρασε το άρθρο...FacebookTwitteremail Μετωπική σύγκρουση μοτοσυκλέτας με ΙΧ αυτοκίνητο σημειώθηκε, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πριν από λίγη ώρα, στην ...