Αρχική > Αγροτικά > Με «άρωμα» Κοζάνης έγινε ο 5ος Διαγωνισμός του Καλύτερου Νέου Αγρότη της Ευρώπης!

Με «άρωμα» Κοζάνης έγινε ο 5ος Διαγωνισμός του Καλύτερου Νέου Αγρότη της Ευρώπης!

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
emailΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕ Ο ΛΑΖΑΡΟΣ ΣΕΜΕΡΤΖΙΔΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΗΡΟΛΙΜΝΗ, ΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΓΡΟΤΗΣ

  • «Είμαστε υπερήφανοι που εκπροσωπήσαμε τη χώρα μας», λέει στο «e-ptolemeos» η Καλλιόπη Σεμερτζίδου

Ολοκληρώθηκε στις Βρυξέλλες ο πέμπτος διαγωνισμός για την ανάδειξη του καλύτερου νέου αγρότη της Ευρώπης, με την ελληνική συμμετοχή να εκπροσωπεί επάξια ο νικητής του Ελληνικού διαγωνισμού της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών , καλύτερος Έλληνας  αγρότης για το 2018, Λάζαρος Σεμερτζίδης από την Ξηρολίμνη Κοζάνης, ο οποίος απέσπασε θετικά σχόλια για την καθετοποιημένη καλλιέργεια αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών σε μια έκταση που ήταν μη καλλιεργήσιμη.

Η ελληνική συμμετοχή, με τον Λάζαρο Σεμερτζίδη και την Καλλιόπη Σεμερτζίδου βρέθηκε στο πέμπτο Ευρωπαϊκό Συνέδριο νέων αγροτών, αποσπώντας τις καλύτερες εντυπώσεις, αν και δεν έλαβε κάποια διάκριση, έλαβε πολύτιμη εμπειρία μέσα από τη συμμετοχή του. Νικητής στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό που οργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα, από 300 συμμετέχοντες, αναδείχθηκε ο 29χρονος Manuel Grave από την Πορτογαλία, ο οποίος μεταμόρφωσε μια ακαλλιέργητη και χωρίς άρδευση γη 70 εκταρίων σε αμυγδαλεώνα παραγωγικό πυκνής φύτευσης πλήρως μηχανοποιημένο και με αειφορική χρήση φυτοπροστατευτικών προϊόντων.

Ο Λάζαρος και η  οικογένειά του, καλλιεργούν αρωματικά-θεραπευτικά φυτά μια έκταση 250 στρεμμάτων στην περιοχή της Ξηρολίμνης. Η λεβάντα, το τσάι του βουνού, το ελίχρυσο, τα τριαντάφυλλα και το μελισσόχορτο, της LIFE SECRETS γίνονται   αιθέρια έλαια, ανθόνερα, βότανα αλλά και φυτικά καλλυντικά.

Η υπεύθυνη δημοσίων σχέσης της επιχείρησης Καλλιόπη Σεμερτζίδου μίλησε στο «e-ptolemeos» για τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό, σημειώνοντας πως στον τελικό όπου συμμετείχε η χώρα μας με άρωμα …Κοζάνης, μεταξύ των δώδεκα προτάσεων τελικά επικράτησαν αυτές της Πορτογαλίας, της Ιταλίας και του Βελγίου. Η εμπειρία, όπως τονίζει ήταν πολύ καλή και όπως καταλήγει η ίδια και μόνη η συμμετοχή της εταιρείας τους, εκπροσωπώντας την Ελλάδα στον μεγάλο αυτό ευρωπαϊκό διαγωνισμό, ήταν σπουδαίο επίτευγμα. «Είμαστε πολύ υπερήφανοι που φτάσαμε μέχρι εκεί και που ακούστηκε η Ελλάδα», κατέληξε.

Δείτε το video από την παρουσίαση και φωτογραφίες από την ελληνική συμμετοχή:

 

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Δήμος Γρεβενών: Ανοίγει λόγω καύσωνα η κλιματιζόμενη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου για τους πολίτες

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Στη διάθεση των δημοτών θα είναι από τη Δευτέρα 2 Αυγούστου και από τις 9 το πρωί έως ...