Αρχική > Αρθρογραφία > Με αφορμή την ψήφο των αποδήμων στις εκλογές της Ισπανίας – Γράφει ο Χάρης Κάτανας

Με αφορμή την ψήφο των αποδήμων στις εκλογές της Ισπανίας – Γράφει ο Χάρης Κάτανας

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Στην Ισπανία θα πραγματοποιηθούν εθνικές εκλογές στις 28 Απριλίου κι έχοντας (μαζί με την ελληνική) και την ισπανική υπηκοότητα, έλαβα έγκαιρα από την αρμόδια ισπανική υπηρεσία, πλήρες ενημερωτικό υλικό και τα απαραίτητα έγγραφα για την επιστολική άσκηση του εκλογικού δικαιώματός μου, ως απόδημος.

Η Ισπανία όπως και άλλες χώρες έχουν καθιερώσει από χρόνια, την ψήφο των αποδήμων, ένα αυτονόητο δικαίωμα για τους πολίτες μιας χώρας που ζουν στο εξωτερικό. Δικαίωμα που δυστυχώς δεν έχουν οι Έλληνες απόδημοι και μια δίκαιη όσο και δημοκρατική διαδικασία που η Νέα Δημοκρατία ζητά με έμφαση να γίνει άμεσα πράξη (κόντρα στα κωλύματα που βάζει ο ΣΥΡΙΖΑ) ενώ ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί ότι θα το κάνει σε πρώτη προτεραιότητα μόλις γίνει πρωθυπουργός. 

Θα ψηφίσω στις εκλογές της Ισπανίας, υποστηρίζοντας το Λαϊκό Κόμμα με το οποίο συνδέεται παραδοσιακά η εκεί οικογένειά μου (η πλευρά της μητέρας μου), θέλοντας να συμβάλλω στην κατεύθυνση μιας σύγχρονης φιλελεύθερης και έντιμα φιλοευρωπαϊκής επιλογής για τη χώρα. Μια προοπτική που είναι μονόδρομος για ένα καλύτερο αύριο του ισπανικού λαού, κοινή ως δρόμος και για το αύριο της Ελλάδας και των Ελλήνων.

Ελπίζω μάλιστα ότι σύντομα θα μπορούν να έχουν το ίδιο δικαίωμα ψήφου όλοι οι Έλληνες απόδημοι. Το δικαιούνται αλλά και τους το εγγυώνται, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team