Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Με 12 ομάδες το νέο πρωτάθλημα μπάσκετ της Α΄ Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ.

Με 12 ομάδες το νέο πρωτάθλημα μπάσκετ της Α΄ Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Με 12 ομάδες θα διεξαχθεί το νέο πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας Μπάσκετ της Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. το οποίο και φέτος όπως και πέρσι θα έχει ένα «καλεσμένο» που κανονικά δεν έπρεπε να βρίσκεται εδώ.

Ο λόγος για την ομάδα της Καστοριάς η οποία ενώ φλέρταρε με την Α1 (η πρόσκληση έφτασε στα γραφεία της) τελικά η αποχώρηση του βασικού χρηματοδότη της ομάδας Ναούμ Δίτσιου την ανάγκασε να δηλώσει στην Α΄ Κατηγορία της Ένωσης κάνοντας ουσιαστικά επανεκκίνηση.

Πέρσι ήταν λοιπόν το Άργος που από τη Β΄ Εθνική δήλωσε στην Α΄ Κατηγορία και μάλιστα κατέκτησε και το πρωτάθλημα αλλά επέλεξε να μην ανέβει δείγμα της κατάστασης που επικρατεί στα περισσότερα σωματεία, όχι μόνο της Δυτικής Μακεδονίας αλλά και της Ελλάδας.

 

Όπως είναι γνωστό πέρσι το πρωτάθλημα έγινε με 11 ομάδες και στη προκήρυξη προβλεπόταν φέτος να γίνει με 12.

Πως θα γινόταν αυτόν;

Από το φετινό πρωτάθλημα θα υποβιβαζόταν 1 ομάδα, άρα 10 και θα ανέβαιναν 2 από την Β΄ Κατηγορία.

Αν τώρα ανέβαινε ο πρωταθλητής (και λέμε αν γιατί τη περασμένη χρονιά δεν έγινε αυτό) και δεν έπεφτε ομάδα από τη Γ΄ Εθνική (στη προκειμένη περίπτωση ο Πρωτέας) η ομάδα που χρειαζόταν για να συμπληρωθεί ο αριθμός 12 θα προερχόταν από την Β΄ Κατηγορία (στη προκήρυξη αναφερόταν πως από την Β΄ Κατηγορία θα ανέβαιναν επιπλέον των 2 όσες χορδιζόντουσαν για να συμπληρωθούν οι 12 ομάδες.

 

Κάτι τέτοιο έγινε αφού και ομάδα βρέθηκε που ήθελε να ανέβει (ο 3ος Αριστοτέλης) και ο Πρωτέας όχι μόνο δεν υποβιβάστηκε αλλά θα ανέβει και στην Β΄ Εθνική. Ο «τυχερός» της υπόθεσης ήταν λοιπόν ο Αμύντας Σκοπιάς.

 

Η πτώση της Καστοριάς ίσως δημιουργούσε ένα πρόβλημα αφού μπορεί η άνοδος της Σκοπιάς μπορεί να μην είχε πάρει επίσημη μορφή αλλά με βάση τα δεδομένα που διαμορφωνόντουσαν ήταν μάλλον δεδομένη.

Τελικά τη «λύση» έδωσε τελικά άθελα της η Κοζάνη 2006 η οποία μετά τη πολύ καλή φετινή της παρουσία φέτος πιθανότατα δεν θα δηλώσει πουθενά για λόγους που δεν είναι γνωστοί.

 

Δώδεκα ομάδες λοιπόν σε ένα πρωτάθλημα που μάλλον φθίνει χρόνο με το χρόνο και τους πρωταθλητές να αρνούνται την άνοδο.

 

Με μια πρώτη ανάγνωση των 12 ομάδων και με βάση τη φετινή παρουσία αυτός που πιθανότατα θέλει περισσότερο να πρωταγωνιστήσει και γιατί όχι και να ανέβει είναι ο νεοφώτιστος Φοίνικας Πτολεμαΐδας. Η ομάδα του Φοίνικα έχει κάνει πολύ καλές κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι με τη μοναδική «ένσταση» που έχει να είναι ο «μικρός» και το 30λεπτο.

Από εκεί και μετά ιδιαίτερα δυνατές αναμένεται να είναι οι νεανικές ομάδες των Διόσκουρων και του Αρίωνα ενώ σταθερά ψηλά θα βρίσκονται σίγουρα το Βελβεντό και το Άργος.

 

Κλείνοντας πρέπει να τονίσουμε πως ερωτηματικό αποτελεί πως θα αντιμετωπίσουν οι ομάδες αυτό που γράψαμε παραπάνω για το 30λεπτο του μικρού.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Θεόφιλος Ηλιάδης

Αθλητικογράφος του e-ptolemeos.gr. Ασχολείται με το αθλητικό ρεπορτάζ από το 1990. Είναι πτυχιούχος του ΤΕΙ Μηχανολογίας Κοζάνης.