Αρχική > Στήλες > Το μάτι του πολίτη: Προτάσεις για διαμόρφωση χώρων πρασίνου – πάρκων και κτιρίων στην πόλη της Πτολεμαΐδας

Το μάτι του πολίτη: Προτάσεις για διαμόρφωση χώρων πρασίνου – πάρκων και κτιρίων στην πόλη της Πτολεμαΐδας

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 Στη στήλη «Το μάτι του πολίτη» θα παρουσιάζονται τα κακώς κείμενα της Εορδαίας προς τις δημοτικές και άλλες αρχές. 

Ο Εθελοντής εργασίας πρασίνου καθαριότητας του δήμου Εορδαίας Χαριτωνίδης Νικόλαος, σχετικά με προτάσεις για την επίλυση θεμάτων πρασίνου, καθαριότητας και την διαμόρφωση κτιρίων στην πόλη της Πτολεμαΐδας.

 

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 15/09/2017 

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΧΩΡΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ – ΠΑΡΚΩΝ ΚΑΙ ΚΤΙΡΙΩΝ

ΟΔΟΣ ΒΑΣ. ΟΛΓΑΣ AΠΟ ΚΟΜΒΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΠΡΩΗΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΦΟΥΦΑ

 

 

Από κόμβο προς Τεχνικές Υπηρεσίες Δήμου Εορδαίας ( φωτ. 2 ).

-1-

-2-

Οδός προς Τεχνικές Υπηρεσίες Δήμου Εορδαίας χρειάζεται, καθαρισμός κρασπέδου και δημιουργία πεζοδρομίου χαλικόστροτου ή τσιμεντένιου για να μην υπάρχει πρόβλημα    καθαρισμού κρασπέδων. Θα φαίνονται τα κράσπεδα επειδή δεν θα υπάρχουν χόρτα.

( φωτ. 2 ).

-1-

-2-

Από οδό Στρατοπέδου Φούφα ( για Ασβεστόπετρα ) προς 5ον Γυμνάσιο χρειάζεται, ασφαλτόστρωση, κρασπέδωση και πεζοδρόμηση.   ( φωτ. 1 ).

Από οδό Στρατοπέδου Φούφα προς Γ΄Εργατικές  κατοικίες. Χρειάζεται καθαρισμός κρασπέδων και πεζοδρόμια διότι σε αυτήν καταλήγει μία οδός του 5ου  Γυμνασίου. (φωτ.1)

-1-

 

Χρειάζονται πεζοδρόμια και καθαρισμός κρασπέδων εκατέρωθεν κατά μήκος των δύο οικοπέδων του Στρατοπέδου Φούφα –Υγειονομικής μονάδας. Η όλη εμφάνιση είναι μόνον ασχήμια για μία πόλη όπως η Πτολεμαΐδα με βιομηχανική και  αρχαιολογική ιστορία. Μέσα στο Στρατόπεδο πρέπει να υπάρχουν κράσπεδα και πεζοδρόμια τουλάχιστον στα ελάχιστα κτίρια που χρησιμοποιούνται. Δεν υπάρχει καμία πινακίδα στην είσοδο του Στρατοπέδου που να αναγράφει Τεχνικές Υπηρεσίες Δήμου Εορδαίας, αναφέροντάς κάθε μία με αριθμητική σειρά. Είναι ντροπή να περνά ο κάθε συμπολίτης μας και να μην γνωρίζει ποιες είναι οι Υπηρεσίες  μέσα στο Στρατόπεδο εφ όσον μόνον αυτό υπάρχει <ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΦΟΥΦΑ>.

( φωτ. 3 )

 

-1-

-2-

-3-

 

Απογοήτευση εντός και εκτός Στρατοπέδου όπου στεγάζονται Υπηρεσίες του Δήμου.

 Ωραιότατο κτίριο που καταστρέφεται εντός του πρώην Στρατοπέδου της Υγειονομικής Μονάδας. Μπορεί να αξιοποιηθεί όπως και κάθε άλλο κτίριο που είναι αρκετά για να στεγασθεί κάποια Υπηρεσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ή να δοθεί σε κάποιο Σύλλογο που θα έχει την υποχρέωση να το συντηρεί εφ όσον ανακαινιστεί. Τέτοιες προτάσεις έχουν γίνει στον Δήμο παλαιότερον από την Κίνηση Ενεργών Πολιτών Εορδαίας οι οποίες έχουν πέσει στο κενό.   ( φωτ. 2 ).

 Πολύ μεγάλος χώρος εντός των δύο πλευρών του Στρατοπέδου όπου μπορεί να γίνουν πολλά ανοικτά αθλητικά γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ, τένις, 5 χ 5, ποδοσφαίρου κ.τ.λ. Τα έχει ανάγκη η πόλη  για την νεολαία μας, αποφεύγοντας την μάστιγα των ναρκωτικών και άλλων μη νόμιμων εργασιών απασχόλησης. Φαίνεται κάποια αξιοποίηση δύο κτιρίων από Σύλλογο ποδοσφαίρου πιθανόν του Πολυνίκη.( φωτ. 3 ).

 

-1-

-2-

-1-

-2-

 

ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ

ΟΔΟΣ ΒΑΣ. ΟΛΓΑΣ ΑΠΟ ΚΟΜΒΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟΥ ΠΡΟΣ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ  Χρειάζεται καθαρισμός κρασπέδων, πεζοδρόμια και κλάδεμα σωστό των δένδρων που υπάρχουν κατά μήκος της οδού για να μην εμποδίζουν τους διερχόμενους πεζούς και οδηγούς αυτοκινήτων. ( φωτ. 3 ).

-1-

-2-

-3-

Είσοδος κοιμητηρίων Αγ. Ιωάννη. Εάν τιμά αυτό το χάλι τους νεκρούς μας και όλη η εμφάνιση της οδού μπροστά στην είσοδο των κοιμητηρίων, μας αξίζουν συγχαριτήρια…. Δείχνοντας μάλον ότι εντός της περίφραξης υπάρχει μάνδρα οικοδομικών υλικών. Χρειάζεται καθαρισμός κρασπέδων και πεζοδρόμιο όσο είναι και το μήκος των κοιμητηρίων. ( φωτ.4).

-1-

 

-2-

-3-

-4-

 

Παράπλευρη οδός κοιμητηρίων όπου υπάρχουν ωραίες μονοκατοικίες. Χρειάζεται ασφαλτόστωση και κρασπέδωση μέχρι να συναντήση την κάθετη ασφαλτοστρωμένη οδό, πεζοδρόμιο όσο είναι το μήκος της περίφραξης των κοιμητηρίων με μία ακόμη είσοδο στα κοιμητήρια. Εντός των κοιμητηρίων υπάρχουν κάποια μεγάλα πεύκα που καταστρέφουν μερικούς τάφους αλλά η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν δίνει λύση σύμφωνα με τα λεγόμενα των ενδιαφερομένων. Η αρμόδια Υπηρεσία τους λέει ότι τα δένδρα είναι διατηρητέα. (φωτ. 2 ).

-1-

-2-

 

ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

50200 ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

ΧΑΡΙΤΩΝΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΚΙΝ: 6978966883

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team