Αρχική > Στήλες > Το μάτι του πολίτη: Προτάσεις για διαμόρφωση χώρων πρασίνου – πάρκων και κτιρίων στην πόλη της Πτολεμαΐδας

Το μάτι του πολίτη: Προτάσεις για διαμόρφωση χώρων πρασίνου – πάρκων και κτιρίων στην πόλη της Πτολεμαΐδας

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 Στη στήλη «Το μάτι του πολίτη» θα παρουσιάζονται τα κακώς κείμενα της Εορδαίας προς τις δημοτικές και άλλες αρχές. 

Ο Εθελοντής εργασίας πρασίνου καθαριότητας του δήμου Εορδαίας Χαριτωνίδης Νικόλαος, σχετικά με προτάσεις για την επίλυση θεμάτων πρασίνου, καθαριότητας και την διαμόρφωση κτιρίων στην πόλη της Πτολεμαΐδας.

 

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 25/09/2017

 

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΧΩΡΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ – ΠΑΡΚΩΝ ΚΑΙ ΚΤΙΡΙΩΝ

ΠΑΡΚΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Κατασκευάσθηκε το Έτος 2002-2003 περίπου  και φυτεύτηκαν  480 δενδρύλλια από τα οποία τα περισσότερα κλάπηκαν όπως καταστράφηκε και το δίκτυο ύδρευσης για πότισμα με αποτέλεσμα να παραμείνει κατεστραμμένο μέχρι σήμερα χωρίς να προστεθεί κάτι. Τα σχόλια περιττεύουν για την Τοπική Αυτοδιοίκηση διαχρονικά, οι συμπολίτες μας ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους , ποιοί πρόσφεραν κάτι περισσότερο σε αυτήν την πόλη.

Οδός Δημοκρατίας από το 6ο Δημοτικό Σχολείο προς Νομαρχιακό-Περιφερειακό κτίριο και Αντλιοστάσιο Τηλεθέρμανσης. Χρειάζονται να γίνουν πεζοδρόμια και καθαρισμός κρασπέδων εκατέρωθεν της. ( φωτ. 1 )

Οδός από Δημοκρατίας προς οδό 25ης Μαρτίου. Χρειάζονται πεζοδρόμια εκατέρωθεν της οδού και καθαρισμός κρασπέδων. ( φωτ. 3 ).

 

-1-

 

-2-

-3-

 

Οδός Αγίας Τριάδος όπου δίπλα είναι το Μουσείο Εορδαίας και στην κατάληξη της οδού το Νομαρχιακό- Περιφερειακό κτίριο. Χρειάζονται κράσπεδα και πεζοδρόμια, όπου δεν υπάρχουν, εκατέρωθεν  της οδού. ( φωτ. 2 ).

-1-

-2-

 

Τεχνική Λίμνη εντός του πάρκου που δεν αξιοποιήθηκε ποτέ, έστω με δύο βάρκες προσφέροντας ψυχαγωγία και διαπαιδαγώγηση στα μικρά παιδιά της πόλης μας. (φωτ. 4 )

-1-

-2-

-3-

-4-

 

Εντός του πάρκου καθαρισμός πεζοδρομίων και κλάδεμα σωστό στα υπάρχοντα δένδρα. Μπορούν να φυτευτούν και άλλα κατάλληλα δενδρύλλια. ( φωτ. 3 ).

-1-

-2-

-3-

Αξιοποίηση του πελώριου χώρου του πάρκου με κατάλληλο φωτισμό, πράσινο και λουλούδια. Αξιοποίηση του χώρου έμπροσθεν του αμφιθεάτρου. ( φωτ. 2 ).

-1-

-2-

 

Αξιοποίηση των δύο κτιρίων εντός του πάρκου και πλησίον του αμφιθεάτρου, ενοικιάζοντάς τα σε συμπολίτες μας για καφετέρια, ουζερί, πιτσαρία, ψησταριά κ.τ.λ. με την προϋπόθεση να τα συντηρούν και να τηρούν τους γύρω χώρους καθαρούς. ( φωτ.1).

-1-

 

Αξιοποίηση και άλλων χώρων για παιδικές χαρές όπου ήδη υπάρχουν δύο. ( φωτ. 2 ).

-1-

-2-

 

Οδός από 25ης Μαρτίου προς οδό Δημοκρατίας και 6ο Δημοτικό Σχολείο. Εκτός από τα πεζοδρόμια χρειάζεται χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων έστω σε μία σειρά μετά το κτίριο αγροκηπίου μέχρι επάνω στην οδό Δημοκρατίας. Υπάρχει τόσο μεγάλος χώρος και δεν μπορούν να σταθμεύσουν αυτοκίνητα σε κάποιες εκδηλώσεις που γίνονται στο πάρκο εκτάκτων αναγκών. ( φωτ. 1 ).

-1-

 

ΚΤΙΡΙΟ ΠΡΩΗΝ ΑΓΡΟΚΗΠΕΙΟΥ

ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ

 

Οδός  25ης Μαρτίου όπου κτίριο καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς εφ όσον ανακαινίσθηκε με πολλά εκατομμύρια δρχ. το έτος 2002 και στεγάστηκε Σύλλογος της πόλης μας. Όταν μεταφέρθηκαν τα γραφεία του Συλλόγου  άρχισε σιγά-σιγά η καταστροφή του κτιρίου. Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Εορδαίας με έγγραφό της  παλαιότερον ζήτησε από τον Δήμο Εορδαίας τα κτίρια αυτά που είναι αρκετά να δοθούν σε Συλλόγους με την προϋπόθεση να τα συντηρούν οι Σύλλογοι. Καμία απάντηση και καμία απόφαση. Ο χώρος έμπροσθεν του κτιρίου είναι πολύ ωραίος και γραφικός με το βαγόνι του αγροκηπίου.  Για τον λόγο αυτό μπορούσε να δοθεί με ενοίκιο σε κάποιον  επαγγελματία συμπολίτη μας για να γίνει καφετέρια, ουζερί, πιτσαρία, ψησταριά κ.τ.λ. Χάνονται έσοδα για τον Δήμο  και καταστρέφονται κτίρια κε Δήμαρχε, κάντε κάτι. Στο εσωτερικό του κτιρίου υπάρχει δυσοσμία με κίνδυνο μόλυνσης της Δημόσιας Υγείας σχεδόν στο κέντρο της πόλης μας. ( φωτ. 4 ).

-1-

-2-

 

Στο εσωτερικό του κτιρίου.

-3-

-4-

 

Χώρος  έμπροσθεν του κτιρίου πολύ ωραίος και γραφικός με το βαγόνι. ( φωτ. 3 ).

-1-

-2-

-3-

 

ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟΝ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ

Οδός προς Αντλιοστάσιο Τηλεθέρμανσης μετά το πάρκο εκτάκτων αναγκών. Χρειάζεται ασφαλτόστρωση σωστή, κρασπέδωση και καθαρισμός πεζοδρομίων από τα βάτα. Είναι ντροπή για την επιχείρηση όταν στην περίφραξη της αυλής τους υπάρχει αυτή η ακαταστασία. ( φωτ. 2 ).

-1-

-2-

Οδός Δημοκρατίας από Αντλιοστάσιο Τηλεθέρμανσης προς Νομαρχιακό – Περιφερειακό κτίριο έως 6ο Δημοτικό Σχολείο χρειάζονται κράσπεδα και πεζοδρόμια εκατέρωθεν της οδού . ( φωτ. 2 ).

-1-

-2-

Στο επόμενο  το Νομαρχιακό – Περιφερειακό Κτίριο και κοιμητήρια Αγ. Τριάδος.

 

ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

50200 ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

ΧΑΡΙΤΩΝΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΚΙΝ: 6978966883

 

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team