Αρχική > Slider > Μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου διαμαρτυρήθηκαν για τους «τίτλους τέλους» της Β΄ Τάξης – Ανένδοτο εμφανίζεται το Υπουργείο – Κινητοποιήσεις γονέων & μαθητών

Μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου διαμαρτυρήθηκαν για τους «τίτλους τέλους» της Β΄ Τάξης – Ανένδοτο εμφανίζεται το Υπουργείο – Κινητοποιήσεις γονέων & μαθητών

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Β. Κωνσταντόπουλος, Περιφερειακός Διευθυντής: «Πήραμε και εμείς την ευθύνη…»

Διαμαρτυρία έξω από το σχολείο τους, στο Κλείτος Κοζάνης, πραγματοποίησαν τη Δευτέρα το πρωί οι μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου, εκδηλώνοντας την αντίθεσή τους για την κατάργηση της Β΄ τάξη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες την Τρίτη λειτούργησε στο σχολείο μόνο η Α΄ τάξη. Τη Δευτέρα, επίσης, οι μαθητές και οι γονείς τους πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Βασίλη Κωνσταντόπουλου, όπως και στον Περιφερειάρχη Θεόδωρο Καρυπίδη, από τους οποίους και ζήτησαν να μεριμνήσεις με παρεμβάσεις τους ώστε να δοθεί κατ’ εξαίρεση άδεια για τη λειτουργία της β΄ τάξης στο Καλλιτεχνικό Σχολείο, ως ολιγομελές τμήμα (για τα έξι παιδιά που υπάρχουν).
Σε κάθε περίπτωση οι υπεύθυνοι απαντούν σε γονείς και μαθητές πως το μόνο αρμόδιο στην παρούσα φάση ώστε να λάβει την πολιτική απόφαση για να λειτουργήσει η β΄ γυμνασίου, κατ’ εξαίρεση με έξι μαθητές για αρχή, είναι το Υπουργείο Παιδείας, με το οποίο έγιναν οι απαραίτητες επαφές, τόσο από πλευράς περιφερειακής διεύθυνσης, όσο και από πλευράς περιφέρειας και Δήμου. Μάλιστα, ο δήμαρχος Κοζάνης έστειλε και σχετική επιστολή στον Υπουργό κ. Γαβρόγλου για το θέμα, ζητώντας να παραμείνει σε λειτουργία η Β΄ Τάξη,  με την προοπτική να ενισχυθεί την επόμενη σχολική χρονιά με μαθητές που θα προκύψουν μετά από κατατακτήριες εξετάσεις.

Αυτή τη στιγμή η β΄ τάξη έχει ήδη καταργηθεί και στο καλλιτεχνικό σχολείο, σύμφωνα με το έγγραφο που στάλθηκε την Τρίτη από τη διεύθυνση του σχολείου προς τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, λειτούργησε μόνο με την Α΄ τάξη. Σε κάθε περίπτωση, από τους μαθητές της Β΄ τάξης ζητήθηκε να επιστρέψουν στις προηγούμενες σχολικές τους μονάδες με γονείς και μαθητές να είναι, δικαίως, αγανακτισμένοι, παρά τις προφορικές διαβεβαιώσεις που δέχθηκαν από τον Περιφερειάρχη ότι τελικά το Υπουργείο θα δώσει το «πράσινο φως».

Σε κάθε περίπτωση το υπουργείο μέχρι στιγμής εμφανίζεται αρνητικό, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως εκτός των 6 μαθητών που φοίτησαν για λίγες ημέρες στη Β΄ λυκείου, τελικά στην πορεία έδειξαν ενδιαφέρον ακόμη 6 μαθητές. Ο κ. Κωνσταντόπουλος σε επικοινωνία του με το «e-ptolemeos.gr» είπε για την κατάσταση που δημιουργήθηκε πως «πήραμε και εμείς την ευθύνη. Ασκήσαμε πίεση να λειτουργήσει το σχολείο και ρισκάραμε, ελπίζοντας ότι θα λειτουργήσει με 12 ή 15 παιδιά».
Σήμερα το σχολείο λειτουργεί με τις τρεις κατευθύνσεις (χορός, θέατρο κινηματογράφος) για τους 25 μαθητές της Α΄ Τάξης και αν δεν υπάρξει κάποια πολιτική παρέμβαση ή αλλαγή στάσης από το υπουργείο, τότε οι μαθητές θα χρειαστεί να φοιτήσουν κανονικά στις παλιές τους σχολικές μονάδες.

(η φωτογραφία της διαμαρτυρίας είναι από video του Σπύρου Κουταβά στη σελίδα των Φίλων Γονέων του Καλλιτεχνικού Σχολείου, στο fb)
Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Βάσω Σάφη